BOSAD Tarafından İKMİB İş Birliğiyle Düzenlenen 9. Uluslararası paintistanbul&Turkcoat Kongresi ve Sergisi Başladı

  • Diğer Haberler
paint_istanbul_manset

Boya Sanayicileri Derneği (BOSAD) tarafından İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçı Birliği (İKMİB) iş birliğiyle düzenlenen 9. Uluslararası paintistanbul&Turkcoat Kongresi ve Sergisi’nin açılışı gerçekleştirildi. BOSAD Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda İstanbul Sanayi Odası (İSO) Meclis Üyesi de olan Kenan Baytaş ev sahipliğinde gerçekleşen etkinliğe İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Türkiye Kimya Sanayi Meclisi Başkanı Timur Erk ve İKMİB Yönetim Kurulu Başkanı Adil Pelister katıldı.

İnovasyon, sürdürülebilirlik, fonksiyonellik, dijitalleşme, yapay zeka gibi konu başlıklarının ele alınacağı 9. Uluslararası paintistanbul&Turkcoat Kongresi ve Sergisi’nin açılışında konuşan İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan BOSAD derneğine, 6 Şubat tarihinde yaşanan depremin ardından Hatay’ın Antakya ilçesinde bağışçıların katkılarıyla inşa edilen, İSO Yaşam Kenti’ne destekleri için teşekkürlerini iletti. İSO Başkanı Bahçıvan özetle şunları söyledi:

“paintistanbul-Turkcoat, boya sanayiinin en son yenilikçi ve teknik gelişmeleri takip etmesini sağlayarak sanayi ve üniversiteler arasındaki ilişkileri ve iletişimi güçlendirmek için yola çıkıyor. Bunun yanı sıra; inovasyon, sürdürülebilirlik, dijitalleşme, kimyasallarla ilgili düzenlemeler ve yapay zeka konularının da ele alınacağı etkinliğin boya sektörümüzün sürdürülebilirlik vizyonuna katkı sunacağına inanıyorum.


İSO Yönetim Kurulu Başkanı
Erdal Bahçıvan

Biz de İstanbul Sanayi Odası olarak uzun süreden bu yana tüm sektörlerimizin bu anlamda bilgi edinme ihtiyacını göz önünde bulundurarak yoğun bir çalışma içindeyiz. Bu ihtiyacı gidermek için birçok eğitim çalışması ve raporlama yaparken; sanayicimize yol gösterici olma misyonumuz doğrultusunda uluslararası gelişmelerin yanı sıra yerel ve bölgesel hassasiyetleri de göz önünde bulunduruyoruz. Bu doğrultuda çevresel ve sosyal unsurların üretimin merkezinde yer aldığı “sürdürülebilir üretim” yaklaşımını benimsiyoruz.”


TOBB Türkiye Kimya Sanayi
Meclisi Başkanı Timur Erk

Açılış töreninde kısa bir konuşma yapan TOBB Türkiye Kimya Sanayi Meclisi Başkanı Timur Erk, şunları söyledi:

“Kiralık apartman dairelerinde başlayan bu serüvenin bu denli bir kongreye dönüşmesi sektörümüz nereden nereye geldiğinin en büyük kanıtıdır. Bu gelişmede emeği bulunan tüm eski başkanları, yöneticileri yürekten alkışlıyorum. Organizasyonumuz bir yıl fuar bir yıl kongre olarak düzenleniyor. Bunu hayata geçirebilmek boya sektörümüz açısından imrenilecek bir başarıdır. 2024 yılının ikinci yarısından sonra daha iyi günlere ve normalleşmeye döneceğimizden eminim. Bu sebeple her birinizi biraz daha yüreklendirmek isterim.”


BOYSAD Yönetim Kurulu Başkanı
ve İSO Meclis Üyesi Kenen Baytaş

Törende konuşan BOYSAD Yönetim Kurulu Başkanı ve İSO Meclis Üyesi Kenen Baytaş özetle şunları söyledi:

“2020 yılında yaşadığımız Covid salgını ve pandemi nedeniyle kongremizi ertelemek durumunda kaldık. Bugün tam 5 yıl aradan sonra tekrardan sizlerle bir araya gelmekten büyük mutluluk duyuyorum. Boya sanayimiz, güçlü markaları ile Avrupa’nın beşinci büyük sektör üreticisi olarak bölgede bir güç olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Sektörümüz 192 milyar dolarlık dünya pazarından sadece yüzde 2 pay almaktadır. 1 milyon dolara yaklaşan toplam hacmiyle boya sektörümüz her koşulda dünyada yerini koruyabilecek bir güce sahip. Bizler hep birlikte sektörümüzü daha iyi yerlere getirmek adına özveriyle çalışmalarımıza devam ediyoruz. BOSAD’ın büyük ölçekli çalışmaları başında kongre ve fuar organizasyonları yer alıyor. Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz etkinliğimizin herkes adına verimli geçmesini temenni ediyorum.”


İKMİB Yönetim Kurulu Başkanı
Adil Pelister

Açılış töreninde konuşan İKMİB Yönetim Kurulu Başkanı Adil Pelister de özetle şunları söyledi:

“Kongrenin ana teması olan inovasyon, sürdürülebilirlik, fonksiyonellik, dijitalleşme ve yapay zeka konuları yalnızca mensubu olduğumuz boya sektörünün değil, özellikle kimya sektörümüzün ve genelde de ülkemiz ekonomisini etkileyecek en önemli konu başlıları olarak karşımıza çıkmaktadır. Özellikle sürdürülebilirlik kavramı artık sadece ekonomik hayatımızda değil sosyal hayatımızda da karşımıza çıkıyor ve birtakım kısıtlamaları hayatımıza getiriyor. Bugünümüzü mahvetmeden geleceği koruyabilmek şeklinde de tercüme edebileceğiniz sürdürülebilirlik kavramıyla, yeni dünya düzeni olarak adlandırabileceğimiz gelişmeleri hızlı bir şekilde hayata geçirmek gerekiyor. Aksi takdirde yalnızca önümüzdeki fırsatları kaçırmakla kalmayacak elimizdeki imkanları da kaybedeceğiz. Ülkemizin stratejik sektörlerinin başında gelen kimya sektörümüz 2022 senesini 33,6 milyar doların üzerinde ihracat rakamıyla birinci sektör olarak tamamladı. İçerisinde bulunduğumuz 2023 yılını da 31 milyar dolar seviyesinde kapatacağını öngörüyoruz.”

Yapılan açılış konuşmalarının ardından, 9. Uluslararası paintistanbul&Turkcoat Kongresi ve Sergisi’nin temsili açılış kurdelesinin kesilmesiyle etkinlik sona erdi.