CDO Turkey Heyetinden İstanbul Sanayi Odası’na Nezaket Ziyareti

• Diğer Haberler
cdo-haber-02

Dijital Dönüşüm Direktörü (Chief Digital Officer - CDO) Turkey heyeti İstanbul Sanayi Odası’na 13 Ocak tarihinde nezaket ziyaretinde bulundu. CDO Turkey İcra Kurulu Başkanı Bülent Kutlu başkanlığındaki heyet İstanbul Sanayi Odası Başkanı Erdal Bahçıvan ve Yönetim Kurulu Üyesi M. Ata Ceylan tarafından ağırlandı.

Toplantıda şirketlerin sürdürülebilir dijital stratejilerinin oluşturulması konuşuldu. Dünya'da küresel anlamda bir oluşum haline gelen CDO hareketinin Türkiye ayağında yapılması gerekenlerle ilgili bilgi verildi. CDO Turkey heyeti önümüzdeki dönemde, bütün dünyada sanayide dijital dönüşümün en önemli gündem maddelerinden biri olan Endüstri 4.0 konusunda çalışmalar yapacaklarını ifade etti. Üretim yöntem ve süreçlerinin dijitalleşerek daha verimli, hızlı ve kaliteli üretimi ifade eden Endüstri 4.0 kavramı ilk olarak Almanya’da gündeme geldi. ABD’nin de Endüstri 4.0’a karşılık gelene akıllı üretim inisiyatifleri var. Özellikle AB ülkelerinden sanayi firmalarının Endüstri 4.0’a geçişini sağlamak amacıyla 10 milyarlarca euroluk yatırım programları üzerinde çalışmalar yapılıyor. CDO Turkey heyeti de Türk sanayisinin rekabetçiliğini koruyabilmesi için dünyadaki bu gelişmeleri takip etmesi ve uyum sağlamasının çok önemli bir nokta olduğunu vurguladı. Heyet yetkilileri, öncelikle Türk sanayisindeki yöneticilere bu alanda dünyadaki gelişmelere dair daha fazla bilgi aktarmak istediklerini kaydetti.

Toplantıya katılan CDO Turkey İcra Kurulu Heyeti şöyle oldu:

Bülent Kutlu CDO Turkey İcra Kurulu Başkanı
Ali Malaz CDO Turkey Danışma Kurulu Üyesi, TÜBİYAD Başkanı