Erdal Bahçıvan, Hayallerinin Peşinden İstanbul’a Gelen Somalı Çocuklarla Buluştu

  • Diğer Haberler
somali-cocuklara-yemek-02

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, Hürriyet gazetesinin başlattığı bir kampanya çerçevesinde, her biri hayallerini gerçekleştirmek üzere İstanbul’a getirilen Somalı 70 çocuk ve anneleriyle bir araya geldi.

Topkapı Sarayı’nda bulunan Konyalı Restoran’da gerçekleşen öğle yemeğinde Soma faciasında babalarını kaybeden çocukları anneleri ile birlikte ağırlayan İSO Başkanı Bahçıvan, çocuklarla tek tek ilgilendi ve onlarla sohbet etti.

Erdal Bahçıvan, Hayallerinin Peşinden İstanbul’a Gelen Somalı Çocuklarla Buluştu

“Soma'nın Hayalleri Var” projesi, Soma'da 2014 yılında meydana gelen maden faciasının birinci yıl dönümünde, faciayı yeniden gündeme getirmek ve facianın tekrarlanmasını engellemek amacıyla toplumsal duyarlılık yaratmak ve en önemlisi de şehit madencilerin çocuklarının çok istedikleri hayallerini yerine getirmek, dolayısıyla da çocukların bir nebze de olsa yüzlerini güldürebilmek için Hürriyet gazetesi tarafından 11-14 Ağustos tarihleri arasında hayata geçirilen bir proje.

Erdal Bahçıvan, Hayallerinin Peşinden İstanbul’a Gelen Somalı Çocuklarla Buluştu 02

Proje kapsamında İstanbul’da dört gün geçirecek olan çocukların her birinin en çok yapmak istediği aktivite, katılmak istediği etkinlikler tek tek gerçekleştiriliyor. İstanbul’a geldiklerinden bu yana ünlü isimlerle bir araya gelen, çeşitli etkinlikleri izleyen, Fenerbahçe ve Galatasaray maçlarına giden, tarihi ve turistik yerlerde vakit geçiren, boğaz turu yapan çocukların etkinliklerinden biri de Topkapı Sarayı ziyaretiydi. Topkapı Sarayı gezisi münasebetiyle bu tarihi mekana gelen çocuklar önce İSO tarafından ünlü Konyalı Restoran’da ağırlandı. Burada yenen öğle yemeğinin ardından mekanı gezen çocuklara ve ailelerine, İSO Başkanı Bahçıvan tarafından sembolik hediyeler de verildi.