Erdal Bahçıvan: “Sanayinin ve Yatırımların Güçlü Bir Kalkınma Bankası’na İhtiyacı Var”

kalkinma-bankasi-ziyaret-01

Türkiye Kalkınma Bankası Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Ahmet Buçukoğlu, beraberinde Genel Müdür Danışmanı Hasan Üsküplü ve Kredi Pazarlama Daire Başkanı Sedat Nuri Ayanlar ile İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan’ı ziyaret etti. 23 Şubat 2018 tarihinde Odakule’de gerçekleşen ziyarette başta İSO Başkanı Bahçıvan olmak üzere, İstanbul Sanayi Odası’nın sanayinin finansmanı noktasında Kalkınma Bankası’nın daha aktif rol alması yönündeki görüşleri değerlendirildi. İSO Başkanı Bahçıvan, göreve geldiğinden bu yana Türkiye’de gerçek anlamda “kalkınma bankacılığı”nın yeniden canlandırılması gerektiğini her platformda dile getiriyor. Özellikle gelişmiş ülkelerden örnekler vererek, bu ülkelerdeki özel sektör yatırımlarının büyük ölçüde kalkınma bankaları tarafından desteklendiğini söylüyor. Bahçıvan bu bağlamda Türkiye Kalkınma Bankası’nın da Türkiye’nin sanayi yatırımlarına yön ve destek veren güçlü bir yapıya kavuşturulması gerektiğinin altını çiziyor. Buçukoğlu’nun ziyaretinde bütün bu konular konuşuldu ve Türkiye Kalkınma Bankası’nın istenen bu vizyon ve misyona kavuşturulması noktasında birlikte neler yapılabileceğine ilişkin fikir alışverişinde bulunuldu.