Eylül Ayında Göreve Gelen BATİAD’ın Yeni Yönetimi, İSO Yönetimi'ni Ziyaret Etti

  • Diğer Haberler
batiad-ziyaret-01_2

Geçen eylül ayında yapılan genel kurulla yönetimi değişen Bayrampaşa Tekstilci ve Sanayici İş Adamları Derneği (BATİAD) Yönetim Kurulu Üyeleri İSO Yönetimi'ne nezaket ziyareti yaptı. İSO Başkanı Erdal Bahçıvan ve İSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İrfan Özhamaratlı tarafından ağırlanan BATİAD heyetinde BATİAD Başkanı Bekir Taner Ateş, BATİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cem Çağlayan Emik, Yönetim Kurulu Üyesi Cem Agül, Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Sekreter Rasim Mazlum ile Genel Sekreter Yardımcısı Çağatay Boranalp yer aldı.

İstanbul’un ekonomik olarak en dinamik ilçelerinden biri olan Bayrampaşa ekonomisinin güncel konularının yanında Türkiye ekonomisi hakkında da sohbet ve değerlendirmelerin yapıldığı ziyarette BATİAD yönetimi yeni çalışma dönemindeki faaliyet ve projelerinden söz etti. BATİAD Yönetimi bu süreçte İSO’nun desteğini her zaman olduğu gibi yine yanlarında görmek istediklerini söyledi. Bunun için kurumlar arası iletişimin ve bilgi akışının sürekli kılınması gerektiğinin dile getirildiği ziyarette İSO Başkanı Bahçıvan, sektörel derneklerle olan yakın diyaloğu her zaman birinci planda tuttuklarını ve BATİAD’ın yeni çalışma döneminde de bunun böyle devam edeceğini söyledi.


İSO Başkanı Erdal Bahçıvan
BATİAD Başkanı Bekir Taner Ateş

BATİAD Başkanı Ateş’in bölge ekonomisi hakkında bilgi verdiği görüşmede Ateş, son derece büyük bir ekosistemi barındıran Bayrampaşa’nın iç ve dış ekonomik konjonktürden olumsuz etkilenmekte olduğunu ve bu gidişi toparlamakta hep birlikte hareket etmek gerektiğini söyledi. Özellikle Rusya pazarı için tanıtım noktasında destek beklediklerini söyleyen BATİAD Başkanı Ateş, bir noktada Bayrampaşa’nın dış pazar kaynağını yeniden oluşturmak ve canlandırmak için İSO’nun da desteğini istedi.

İSO Başkanı Bahçıvan ise Türkiye’nin müteşebbis gücünü koruması gerektiğini söyleyerek yatırımcı ve girişimcinin motivasyonunun devam ettirilmesinin gerektiğini ifade etti. Bu anlamda Bayrampaşa ekosisteminin de önemli ve desteklenmesi gerektiğini belirterek İSO olarak bu ekosistemin yeniden ivme kazanması için BATİAD’ın yapacağı projeleri destekleyeceklerini vurguladı.

Bahçıvan öncelikle tekstil ile ilgili İstanbul'un sektörel derneklerinin bir araya gelerek bir güç birliği oluşturmalarını önerdi. Böyle bir birlikteliğin oluşturacağı çalışmalara İSO olarak öncülük ederek destek vereceklerini söyledi.