İİT Zirvesi İçin İstanbul’da Bulunan Sudan Heyeti İSO’yu Ziyaret Etti

  • Diğer Haberler
sudan-heyeti-ziyaret-01

İslam İşbirliği Teşkilatı zirvesi vesilesiyle İstanbul’da bulunan Sudan heyeti, İstanbul Sanayi Odası’nı ziyaret etti. İSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Sadık Ayhan Saruhan tarafından ağırlanan ve İSO Yönetim Kurulu Üyesi Serdar Urfalılar’ın da karşılamada bulunduğu heyette, Hartum Sanayi ve Yatırım Bakanı Abdalla Ahmed Hamad, Hartum Eyaleti Finans, Ekonomi ve Tüketici İlişkileri Bakanı Adil Mohamed Osman Ali ve Sudan İstanbul Başkonsolosluğu Ekonomi Müsteşarı Elamin Adam Abuelgasim Yahia yer aldı.

Toplantıda iki ülke arasındaki mevcut ve potansiyel işbirlikleri ele alındı. Özellikle Sudan'a yönelik ambargo sonrası ciddi ve büyük fırsatların ortaya çıkacağından hareketle bu noktaya özel önem verilmesi gereği üzerinde duruldu. Toplantıda İSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Sadık Ayhan Saruhan ülkeye yönelik ekonomik faaliyetlerde bankacılık problemlerine değindi ve bu problemin aşılmasıyla birlikte tercihli ticaret anlaşması gibi enstrümanların ilişkileri ciddi anlamda hızlandıracağını söyledi. 21 Aralık 2017’de İSO olarak gerçekleştirecekleri Sudan Ülke Günü’nde bu konuların ele alınacağını belirten Saruhan, çıkan sonuçların bir yol haritasına dönüştürülebileceğini ekledi.

İİT Zirvesi İçin İstanbul’da Bulunan Sudan Heyeti İSO’yu Ziyaret Etti

Hartum Sanayi ve Yatırım Bakanı Abdalla Ahmed Hamad ise İstanbul’da, özellikle İslam İşbirliği Örgütü zirvesinin yapıldığı bir vakitte bulunmaktan ziyadesiyle memnun olduğunu söyledi. Hamad, iki ülke ilişkilerini İSO gibi büyük ve etkili kurumlarla artırma fırsatı yakaladıkları için de mutlu olduklarını özel olarak vurguladı. Sudan’ın hem siyasi hem de ekonomik başkenti konumundaki Hartum'un yüzde 25’lik milli gelir payıyla bu tip işbirlikleri noktasında önemli bir aktör olarak ön plana çıktığını aktaran Hamad, Türk firmalarının kapasitesini bildiğini, bu anlamda da ciddi anlamda işbirliği yapma noktasında hevesli olduklarını belirtti.