İSO Başkanı Bahçıvan: “Fiyat İndirimi Kampanyası, Enflasyonla Mücadele Açısından Yerinde Bir Çağrı”

  • Diğer Haberler
baskanda_fiyatlar_manset

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ticaret Bakanı Ömer Bolat’ın enflasyonla mücadele kapsamında başlattığı “indirim kampanyası”na destek çağrısı yaptı. "Biz de İSO olarak bu çerçevede sanayicilerimizi imkanları ölçüsünde bu kampanyaya destek vermeye çağırıyoruz" diyen Bahçıvan’ın kamuoyuna yaptığı açıklama şöyle:

“Ekonomide yeni dengenin sağlanması ve fiyat istikrarı için yüksek enflasyonu mutlaka ama mutlaka kalıcı şekilde yenmeliyiz. Bu, paramıza dönük güveni arttırmak ve ekonomi politikalarında öngörülebilirliği tesis etmek açısından yaşamsal önemdedir. 

Bu yaşamsal ekonomik sorunumuz ile ilgili olarak son dönemlerde kararlı, özverili ve rasyonel bir mücadelenin sürdürüldüğünü görüyoruz. Bu yönde ekonomi yönetimimiz tarafından atılan tüm adımların ve verilen mesajların önemli olduğunu düşünüyorum. 

Bu bağlamda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile Ticaret Bakanımız Sayın Ömer Bolat’ın başlattığı “indirim kampanyası”nı, enflasyonla mücadele açısından yerinde bir çağrı olarak değerlendiriyoruz.

Makroekonomik istikrarın sağlanması, enflasyonun hepimizin en büyük isteği olan tek haneye inmesi için alınan önlemlerin yanında bu tür kampanyalar, mücadeledeki psikolojiyi de güçlendirecektir. 

Dolayısıyla bu mücadeleye üreticiden tedarik zincirlerindeki tüm halkalara, perakendecilerden tüketicilere kadar her kesimin elinden gelen azami desteği vermesi enflasyonla mücadeleye katkı yapacaktır. 

Biz de İSO olarak bu çerçevede sanayicilerimizi imkanları ölçüsünde bu kampanyaya destek vermeye çağırıyoruz.”