İSO Başkanı Bahçıvan, İstanbul’daki OSB Başkanlarıyla Sanayinin Güncel Konuları ve Üretimin Geleceğine Yönelik Bir İstişare Toplantısı Yaptı

  • Diğer Haberler
sanayicinin-güncel-konuları-02

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Erdal Bahçıvan İstanbul’daki Organize Sanayi Bölgesi Başkanları ile telekonferans üzerinden bir araya gelerek ; İstanbul sanayisinin güncel konularını ve üretimin geleceğine yönelik düşüncelerin değerlendirildiği bir istişare toplantısı yaptı. İSO Yönetim Kurulu Üyeleri Kemal Akar ile Cemal Keleş'in de yer aldığı toplantıya Beylikdüzü OSB Başkanı Adnan Keleşoğlu, Dudullu OSB Başkanı Bahri Murat Önay, Tuzla Deri OSB Başkanı Celal Kopuz, İstanbul Anadolu Yakası OSB Başkanı ve aynı zamanda OSO 9. Meslek Komitesi Başkanı Murat Çökmez, İstanbul Tuzla OSB Başkanı Bilal Hancı ve İstanbul Birlik OSB Başkanı Şenol Telli katıldı.

İSO Başkanı Bahçıvan, koronavirüs sürecinde sağlık alanında yaratılan başarılara dikkat çekerek açtığı toplantıda başta Sağlık Bakanı olmak üzere tüm sağlık çalışanlarına teşekkür etti. Bahçıvan söz konusu salgın hastalığın baki olmadığını ve bir şekilde bertaraf edileceğini belirterek bizler İSO olarak yeni normal olarak adlandırılan korona sonrası dönemde yapılması gereken çalışmalara da odaklandıklarını belirterek bu alanda başlatılan çalışmalara değindi. Yeni dönemde üretim yapmanın önünde oluşacak dirençlere bugünden dikkat çekerek bu alanlarda çalışma yaptıklarını ve bu çalılmaların OSB Başkanları tarafından da her platformda ifade edilmesi gerekliliğini belirtti. bahçıvan ayrıca bu süreçte başta mücbir sebep ve kısa çalışma ödeneği olmak üzere diğer alanlarda Oda olarak yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirme yaptı.

Toplantıya katılım gösteren OSB Başkanları ayrı ayrı söz alarak öncelikle OSB’lerin güncel durumu hakkında kısa bir bilgilendirme yaparak koronavirüs süreci ve sonrası üzerine düşüncelerini ifade ettiler. İSO Yönetim Kurulu Üyeleri Akar ve Keleş'in de sürece ilişkin görüşlerini aktardığı toplantıda özellikle pandemi sonrası 'yeni normal' ortama ilişkin beklenti ve değerlendirmeler yapıldı, üretimin ve istihdamın korunması noktasında neneler yapılması gerektiği üzerinde duruldu.