İSO, Gümrük ve Ticaret İl Müdürlüğü İle de Bilgilendirme Toplantıları Yapacak

gumruk-ticaret-muduru-01

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı İstanbul Ticaret İl Müdür Vekili İsmail Menteşe, İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan’ı ziyaret etti. İSO ana binada gerçekleşen ziyarette sanayicilerin gümrüklerde yaşadığı süreçlerin iyileştirilmesi ve iletişimin güçlendirilmesi ele alındı. İSO Başkanı Erdal Bahçıvan, Türk sanayicisinin üretimini ve ihracatını artırmak için yoğun çaba sarf ettiğini belirterek özellikle gümrük süreçlerinin daha da iyileştirilmesinin sanayici için önemli olduğunu kaydetti.

Görüşmede önceki hafta Bayrampaşa’daki iş merkezi Baltaş’ta yaşanan talihsiz yangın ve sonrasındaki mağduriyetler hakkında bilgi alışverişi yapıldı. Özellikle bu yangından hareketle sigortanın şirketler için ne kadar hayati önemde olduğu ve bu noktada şirketlerde sigorta konusunun teşvik edilmesi gerektiği üzerinde duruldu. Bunun için şirketlerin özendirilmesi noktasında devlet teşvikinin gereği dile getirildi. İSO Başkanı Bahçıvan bir süredir çeşitli kurumlarla yaptıkları bölgesel bilgilendirme ve seminer benzeri toplantıları Gümrük ve Ticaret Bakanlığı İstanbul Ticaret İl Müdürlüğü ile de yapabileceklerini dile getirdi ve bu toplantıların gerçekleşmesi için karşılıklı görüş birliğine varıldı.