İSO İç Giyim Sanayicileri, Nijerya Pazarında İncelemelerde Bulundu İkili Görüşmeler Yaptı

  • Diğer Haberler
nijerya-ziyareti-01

İstanbul Sanayi Odası (İSO), Tüm İç Giyim Sanayicileri Derneği (TİGSAD) ile işbirliği içerisinde Nijerya’nın Lagos şehrine yönelik, iç giyim sanayii sektörel ticaret heyeti ziyareti gerçekleştirdi. 9-12 Kasım 2019 tarihleri arasında gerçekleşen ziyarette İSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İrfan Özhamaratlı heyet başkanlığını üstlenirken heyete 19 firmadan 26 kişi katıldı.

İç giyim sanayi üreticilerinden oluşan heyet, yüksek nüfusu, kalkınma potansiyeli ve coğrafi konumu ile Batı Afrika’nın parlayan yıldızı olan Nijerya pazarına yönelik ihracat paylarını artırabilmek için önemli temaslarda bulundu.

NACCIMA Genel Direktörü Büyükelçi Ayoola Olukanni
İSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı
İrfan Özhamaratlı, NACCIMA Genel Direktörü
Büyükelçi Ayoola Olukanni

Ziyaretin ilk gününde Nijerya pazarında incelemelerde bulunan heyet, Türkiye’nin Abuja Ticaret Müşaviri Onur Akgül ile organize edilen akşam yemeğinde bir araya geldi.

Programın ikinci gününde Continental Hotel Lagos Africa Toplantı Salonunda Nijeryalı İç giyim ithalatçı ve toptancı firmalar ile ikili görüşmeler gerçekleştirildi. Tüm gün süren görüşmelere toplamda 83 Nijeryalı firma katılırken, firmalar arası 506 görüşme yapıldı.

Programın üçüncü günü, Lagos’un iç giyim sektöründeki en yoğun bölgesi olan Balogun pazarındaki toptancıları ziyaret eden heyet, Nijerya Ticaret, Sanayi, Madenler ve Tarım Odaları Birliği’nde (NACCIMA) Büyükelçi Ayoola Olukanni tarafından ağırlanırken Lagos Ticaret ve Sanayi Odası’nda da Genel Direktör Muda Yusuf tarafından ağırlandı ve bu ziyaretlerde karşılıklı işbirliği fırsatları görüşüldü.

Ziyaretin genel bir değerlendirmesini yapan Heyet Başkanı İrfan Özhamaratlı, İSO üyeleri açısından son derece verimli geçen bu ziyaret çerçevesinde, potansiyelinin yanı sıra bir o kadar da zor şartlara sahip olan Nijerya pazarındaki ihracat paylarını artıracaklarına inandığını aktardı.