İSO Sürdürülebilirlik Günleri, Sürdürülebilir Finansman Araçları Eğitimi ile Devam Etti

  • Diğer Haberler
sürdürülebilir-finans-02

İstanbul Sanayi Odası (İSO), sürdürülebilirlik çalışmaları kapsamında "İSO Sürdürülebilirlik Günleri" eğitim serisine devam ediyor. 3 Kasım 2020 tarihinde yapılan Sürdürülebilir Finansman Araçları Web Eğitimi’ne Escarus Proje Direktörü Ece Sevin ile Escarus Yöneticisi Melis Bitlis konuşmacı olarak yer aldı. Web eğitimine konuyla ilgili çok sayıda sanayici ve profesyonel de izleyici olarak katıldı.

Escarus Proje Direktörü Ece Sevin, sürdürülebilirliğin tek bir kalıp olmadığını ve kuruma özel tasarlanması gereken bir iş modeli olduğunu söyledi. Sevin, bir çimento üreticisi ile finans kuruluşunun sürdürülebilirlik konusunda odaklandıkları başlıkların farklı olduğunu ekledi. Dünya Bankası’nın diğer finans kuruluşlarıyla oluşturduğu Ekvator Prensipleri’nden bahseden Sevin, proje finansmanında çevre ve sosyal kriterlerin belirlendiğini aktardı. Finans kuruluşlarının paydaş baskısı nedeniyle çevre konusunda hassas olmaya yöneldiğini dile getiren Sevin, dünyada 100’ün üzerinde sürdürülebilirlik endeksinin şirketleri puanladığını anlattı.

Escarus Yöneticisi Melis Bitlis ise yeşil, sosyal ve sürdürülebilir tahviller ile ilgili ayrıntılı bilgiler verdi. Yeşil ve sosyal sürdürülebilirlik tahvil ihracının 300 milyar dolara ulaştığını dile getiren Bitlis, sürdürülebilirlik bağlantılı adı altında hibrid modellerin de oluştuğunu anlattı.

Sunumların ardından izleyicilerden gelen sorular konuklar tarafından yanıtlandı.