İSO Tuzla Hizmet Birimi, Düzenlenen Açılışla Faaliyetlerine Başladı

  • Diğer Haberler
tuzla-acilisi-02

İstanbul Sanayi Odası (İSO), hizmeti üyelerinin ayağına götürme misyonu çerçevesinde yeni bir hizmet birimini daha devreye aldı. İSO Tuzla Hizmet Birimi, İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan tarafından İSO Yönetim Kurulu Üyeleri ve Meclis Üyelerinin de katıldığı bir törenle hizmete açıldı. İstanbul Anadolu Yakası Organize Sanayi Bölgesi (İAYOSB) Yönetim Kurulu Üyelerinin ve bölge sanayicilerinin de hazır bulunduğu açılışta İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, hizmet binasının sanayici için çok önemli bir işlevi yerine getireceğini söyleyerek hayırlı olmasını diledi. İstanbul Anadolu Yakası Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda İSO 6. Meslek Komitesi Başkanı Murat Çökmez ile Yönetim Kurulu'nun ev sahipliğinde gerçekleşen açılışa İSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Adnan Dalgakıran ve İrfan Özhamaratlı, İSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Sadık Ayhan Saruhan ile İSO Yönetim Kurulu Üyeleri Nahit Kemalbay, Aydın Aslandağ ve İSO Meclis Başkanlık Divanı Katip Üyesi Kemal Akar da katıldı.

İSO Tuzla Hizmet Birimi, Düzenlenen Açılışla Faaliyetlerine Başladı 01

Tuzla’daki İstanbul Anadolu Yakası OSB’de bulunan hizmet binasında yer alan İSO Tuzla hizmet birimi sanayi firmalarına yönelik pek çok işlemin burada yapılmasına olanak sağlıyor. Bunlar arasında; 5174 sayılı Kanun'un 26. maddesinde sayılan belgeleri düzenlemek ve onaylamak, kapasite raporu ve muhtelif ekspertiz raporları müracaatlarının kabulü, kapasite raporu onaylı suret verilmesi, Oda üyelik işlemleri ile ilgili tüm müracaatların kabulü, faaliyet belgesi (Oda sicil kayıt sureti) düzenlenmesi, ihale durum belgesi verilmesi, Bağ-Kur formlarının onaylanması, denklik belgelerinin (ustalık ve kalfalık) onaylanması, imalatçı belgesi düzenlenmesi, İmalat Yeterlilik Belgesi düzenlenmesi, İhracatta Dolaşım Belgeleri Satış ve onayı, hizmet ücretleri ve üye aidat/munzam aidat tahsilatları yer alıyor.

Tuzla hizmet birimi açılışına İSO Meclis Üyeleri Ali Kösedağ, Bilal Kütük, Bülent Taş, Atilla Çiftçigüzeli, Mustafa Tacir, Kamil Berat Öztimur, Erkan Özkan, İlhan Bayrak, Muharrem Akın ve 40. Grup Meslek Komitesi Başkanı İbrahim Yazıcı da katıldı.

İSO Tuzla Hizmet Birimi, Düzenlenen Açılışla Faaliyetlerine Başladı 02