İSO’nun da Katkı Sunduğu İş Sağlığı ve Güvenliği Semineri İkitelli OSB’de Yapıldı

  • Diğer Haberler
isg-semineri-ikitelli-01

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın katkılarıyla, İstanbul Sanayi Odası, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu ve İkitelli Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığı işbirliğinde düzenlenen İş Sağlığı ve Güvenliği Semineri, 28 Ocak 2016 tarihinde 110 kişinin katılımıyla İkitelli Organize Sanayi Bölgesi konferans salonunda gerçekleştirildi.

Seminerin açılış konuşmasını yapan İkitelli Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığı Müteşebbis Heyet ve Yönetim Kurulu Başkan Vekili Nihat Tunalı, sanayi bölgesi ve bölgede yer alan firmalar hakkında kısa bir bilgi verdi. Tunalı, iş sağlığı ve güvenliği gibi çok önemli bir konuya ilişkin yapılan bu seminere ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirtti.

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu Müşavir Avukatı Ulaş Yıldız, iş sağlığı ve güvenliği konusunda bir çok yasal düzenleme yayımlandığını, artık işin uygulama boyutunun önem kazandığını, bu seminerin sanayicilerin bilgilendirilmesi ve bu sayede mevzuatın uygulanması açısından çok faydalı olacağına inandıklarını dile getirdi.

İstanbul Sanayi Odası Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Türker Çelik konuşmasında, İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu’nun ortaya koyduğu vizyon çerçevesinde bölgesel toplantılara çok önem verdiklerini, özellikle güncel konularda sanayi tesislerinin yoğun olduğu bölgelerde bilinçlendirme ve bilgilendirme toplantıları düzenlediklerini, bu seminerin de söz konusu bölgesel toplantıların devamı olduğunu belirtti.

Seminerin ilk sunumunu yapan İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Sorumlusu Jülide Öztürk, sunumunda İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İstanbul Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ve İstanbul Sanayi Odası’nın ortaklaşa hayata geçirdiği Okul-Sanayi İşbirliği İstanbul Modeli hakkında bilgi verdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü İş Güvenliği Daire Başkanı İsmail Gültekin, 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ve Kanun kapsamında yapılan düzenlemeler ile bu düzenlemelerin işyerlerine getirdiği yükümlükler ve sorumluluklar hakkında bir sunum yaptı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Teftiş Kurulu Başkanlığı İş Teftiş Ankara Grup Başkan Yardımcısı ve İş Başmüfettişi Ergun Göktaş sunumunda, iş sağlığı ve güvenliği konusunda yapılan işyeri teftişleri ve denetim uygulamalarına değindi.

Seminerin son sunumunu yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Teftiş Kurulu Başkanlığı İş Başmüfettişi Hüseyin Özcan ise büyük endüstriyel kazaların önlenmesine ilişkin düzenlemeler hakkında bilgi verdi.

Seminer, sunumlar sonrası gerçekleştirilen soru-cevap bölümünde katılımcılardan gelen soruların Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yetkilileri tarafından cevaplanması ile devam etti.