İSO’nun İş Yerlerinde Covid-19 ile Mücadele Seminerleri Dizisi Devam Ediyor

covid-manset-05

İstanbul Sanayi Odası’nın (İSO), Covid-19 ile mücadelede işyerlerinde sağlıklı çalışma ortamlarının oluşturulmasına yönelik olarak gerçekleştirdiği seminerler dizine devam ediyor. Salgının başlamasından bu yana işin uzmanı doktorlarla sanayicileri buluşturan seminerler dizisinin sonuncusuna İSO Yönetim Kurulu Üyeleri Vehbi Canpolat ve Kemal Akar ev sahipliği yaptı. Seminere İkitelli OSB Başkan Vekili Nuri Konak ve Beylikdüzü OSB Başkanı Adnan Keleşoğlu da katıldı. Önceki panellerde de bu konuyla ilgili sanayicilere sunum yaparak ayrıntılı bir şekilde bilgilendiren 2DR Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Cüneyt Şelli, Yıldız Teknik Üniversitesi, Kimya-Metalurji Fakültesi Biyomühendislik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Burçin Pişkin ve İş Güvenliği Uzmanı Hamit Kürşat Demiryürek firmalarda Covid ile mücadelede uygulanacak önlem ve kuralları anlattı.

Seminerde Covid-19 ile mücadelede işyerlerinde sağlıklı çalışma ortamlarının oluşturulmasına yönelik sistem ve standart gereksiniminden yola çıkarak, İstanbul Sanayi Odası tarafından “İSO Covid-19 Özelinde Salgın Hastalıklarla Mücadele Standardı” çalışmasına da değinildi. Çalışma kapsamında bir çalışanın evinden işyerine ulaşması, işyerinde geçirdiği süre ve işyerinden tekrar evine ulaşımına dair her aşamada gerek işyeri gerekse çalışanlar tarafından yapılması gerekenler çok detaylı bir şekilde ve bilimsel veriler ışığında ortaya konuyor. Çalışanların yanı sıra firmalarda görevli işyeri hekiminden iş güvenlik uzmanına, kalite yönetim sistemi sorumlusundan işverene kadar herkesin görev ve sorumlulukları belirtildiği çalışma ile ilgili bilgi paylaşımının da yapıldığı son seminer interaktif bir katılımla gerçekleşti ve toplantının sonunda panelistler katılımcıların sorularını yanıtladı.