İstanbul Odalar ve Borsa Müşterek Toplantısı İMEAK Deniz Ticaret Odası Ev Sahipliğinde Yapıldı

  • Diğer Haberler
oda_borsa_manset_01

İstanbul Odalar ve Borsa Müşterek Toplantısı, İstanbul ve Marmara, Ege, Akdeniz, Karadeniz Bölgeleri Deniz Ticaret Odası (İMEAK DTO) genel merkez binasında düzenlendi. İstanbul’un Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) çatısı altındaki Odaları, İstanbul Sanayi Odası (İSO), İstanbul Ticaret Odası (İTO), İMEAK Deniz Ticaret Odası (İMEAK DTO) ve İstanbul Ticaret Borsası (İSTİB), İMEAK DTO Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran ev sahipliğinde bir araya geldi.

İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, İTO Yönetim Kurulu Başkanı Şekib Avdagiç, İSTİB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kopuz ve dört Oda Yönetim Kurulu Üyeleri ile Meclis Başkanlık Divanı Üyeleri’nin de katıldığı toplantıda İstanbul başta olmak üzere güncel ekonomik konular hakkında değerlendirmeler ve sorunlara yönelik çözüm odaklı öneriler ele alındı.

İSO Yönetimi olarak toplantıda İSO Meclis Başkanı Ender Yılmaz, İSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları İrfan Özhamaratlı ile Cemal Keleş, İSO Yönetim Kurulu Üyeleri Kemal Akar, Vehbi Canpolat, Celal Kaya, İnan Altınbaş, Hüseyin Çetin, Dr. Faruk Sarı, Murat Çökmez ve İSO Meclis Başkan Yardımcıları Sadık Ayhan Saruhan ile Yüksel Özyurt ve İSO Meclis Başkanlık Divanı Katip Üyesi Koray Yavuz bulundu.


İSO Yönetim Kurulu Başkanı
Erdal Bahçıvan

İstanbul Odalar ve Borsa Müşterek Toplantısı’nda kısa bir konuşma yapan İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan şunları söyledi:

“İstanbul’un dört Oda Yönetimleri olarak, bizleri İstanbul’un en güzel köşelerinden birinde ağırlayan İMEAK DTO Başkanımız Tamer Kıran Başkanımıza teşekkürler ediyorum. Şu an bu masa sadece İstanbul’un değil Türkiye’nin en güçlü masası. Dört Odamız bir arada, İstanbul gibi bir metropolde farklı farklı sektörlere mensup iş dünyası temsilcileri bulunuyor. İstanbul ile ilgili konular üzerinde amaca yönelik orta ve uzun vadeli programların oluşturulması hususunda çalışmalara destek olmalıyız. Bunun sonucunda güzel neticeler elde edebileceğimize inanıyorum.”


İMEAK DTO Yönetim Kurulu
Başkanı Tamer Kıran

Toplantıda konuşan İMEAK DTO Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran şunları söyledi:

“TOBB mevzuatı gereğince il Odalarının belirli periyotlarda toplanarak gündemdeki konuları istişare etmedi gerekiyor. Bu toplantılarda ortak sorunlara çözüm önerileri üretebilmek için çalışıyoruz ve bugün de dört Oda olarak bir aradayız. Düzenli olarak İstanbul’un konularını konuşuyoruz, tartışıyoruz. Bugün Ramazan ayının içerisindeyiz ve bu da toplantımıza ayrı bir anlam katıyor.”


İTO Yönetim Kurulu Başkanı
Şekib Avdagiç

İTO Yönetim Kurulu Başkanı Şekib Avdagiç yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi:

“Bugün bizi harika manzarasına sahip genel merkezinde bizi ağırlayan Tamer Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Mart ayının sonunda yerel seçimler gerçekleşecek ve seçim sonucunda görev alacak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız ile temaslarımız olacak. Bu temaslarımızda İstanbul iş dünyasını ortak konularında mutabık kalarak çözüm önerilerimizi kendisiyle paylaşalım.”


İSTİB Başkanı Ali Kopuz

İSTİB Başkanı Ali Kopuz toplantıda yaptığı konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“Bugün burada değerli Başkanlarımızla bir aradayız. Tüm Odalarımızı kendi evimiz gibi görüyoruz. Bugün Ramazan ayında bir aradayız, Allah nicelerinde bir arada olmayı nasip etsin. Önümüzde yerel seçimler var. Seçimin sonucunda İstanbul’un sorunlarına parmak basan, bizleri dinleyecek ve çözüm önerilimizi birlikte istişare edebileceğimizi birisi göreve gelir. Başta deprem olmak üzere İstanbul’da yapılası gereken çok şey var.”

Açılış konuşmalarının ardından İstanbul Odalar ve Borsa Toplantısı dört Oda Yönetim Kurulu Başkanları, Meclis Bakanları ve Yönetim Kurulu Üyeleri’nin gündeme ilişkin düşüncelerini aktarması ile devam etti. Çözüm noktasında neler yapılabileceği konusunda öneriler dile getirildi. Toplantının ardından gerçekleşen iftar yemeğinin ardından toplantı sona erdi.