İstanbul Odalar ve Borsa Müşterek Toplantısı İstanbul Sanayi Odası Ev Sahipliğinde Odakule’de Yapıldı

  • Diğer Haberler
borsa_müsterek_manset

İstanbul Odalar ve Borsa Müşterek Toplantısı İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan ev sahipliğinde yapıldı. İstanbul’un Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) çatısı altındaki dört büyük ticaret ve sanayi odası, İSO’nun Odakule genel merkezinde bir araya geldi.

İstanbul Sanayi Odası (İSO), İstanbul Ticaret Odası (İTO), İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) ve İstanbul Ticaret Borsası’nın (İSTİB) katılımıyla gerçekleşen “İstanbul Odalar ve Borsa Müşterek Toplantısı”na İSO Meclis Başkanı Ender Yılmaz, İTO Yönetim Kurulu Başkanı Şekib Avdagiç, İSTİB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kopuz ve İMEAK DTO Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran ve İMEAK DTO Meclis Başkanı Başaran Bayrak katıldı. Toplantıda İstanbul başta olmak üzere güncel ekonomik konular hakkında değerlendirmeler ve sorunlar ile ilgili çözüm odaklı öneriler ele alındı

İSO Yönetimi olarak toplantıda İSO Başkan Yardımcıları İrfan Özhamaratlı ve Cemal Keleş İSO Yönetim Kurulu Üyeleri Sultan Tepe (Sayman) Kemal Akar, Vehbi Canpolat, İnan Altınbaş, Celal Kaya, Hüseyin Çetin, Dr. Faruk Sarı, Murat Çökmez ile İSO Meclis Başkan Yardımcıları Yüksel Özyurt ve Sadık Ayhan Saruhan ve İSO Meclis Başkanlık Divanı Katip Üyesi Koray Yavuz katıldı. Toplantıda diğer Oda Yönetim Kurulu Üyeleri ve Genel Sekreterleri de bulundu.


İSO Başkanı Erdal Bahçıvan

İstanbul Odalar ve Borsa Müşterek Toplantısı’nın açılışında kısa bir konuşma yapan İSO Başkanı Erdal Bahçıvan şunları söyledi:

“İstanbulumuzun 4 kardeş odası bugün burada buluşuyor. İstanbul’un sorunlarını konuşmak için bu toplantıları gerçekleştiriyoruz. Çok önemli bir haftayı geride bıraktık, Cumhuriyetimiz yarım asrı geride bıraktı ve yeni yüzyılına doğru yolculuğuna başladı. Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm silah arkadaşlarını ve şehitlerimizi rahmetle ve minnetle yad ediyorum. Yeni yüz yılın devlet-özel sektör iş birliğiyle hayırlı olmasını diliyorum.”


İSO Meclis Başkanı
Ener Yılmaz

İSO Meclis Başkanı Ener Yılmaz yaptığı açılış konuşmasında şunları söyledi:

“Bizim için 2023 yılı ve bugünler çok kıymetli ve değerli. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yılı tekrardan kutlu olsun. Bu bizler için çok büyük onurlu ve şerefli bir bayramdı, layıkıyla kutlamaya çalışıt. Bugünkü toplantımızın herkes için verimli olmasını diliyorum.”


İTO Başkanı Şekib Avdagiç

Toplantıda konuşan İTO Başkanı Şekib Avdagiç şunları söyledi:

“Her zamanki gibi verimli bir toplantı olmasını diliyorum. Bu toplantılarda İstanbul’un gündemindeki konuları görüşme imkanımız bulunuyor. Sağlıklı bir şekilde bundan sonraki toplantılarda da bir araya gelerek yine gündemdeki konuları konuşuruz inşallah.”


İSTİB Başkanı Ali Kopuz

İSTİB Başkanı Ali Kopuz toplantıda yaptığı konuşmada:

“İnşallah bu toplantı hayırlara vesile olur. Bir sonraki toplantımıza İSTİB olarak biz ev sahipliği yapacağız, sizleri misafir edeceğiz. Herkese hoş geldiniz diyerek tekrar toplantımızın herkes için hayırlı olmasını diliyorum.”


İMEAK DTO Başkanı
Tamer Kıran

İMEAK DTO Başkanı Tamer Kıran yaptığı konuşmada:

“Toplantının hazirunu geniş, inşallah verimli bir toplantı olur. Gündem maddelerimiz yoğun değil ama söz geldikçe farklı konular da gündeme gelecektir. Toplantının hazirunu çok önemli çünkü ekonominin yarısına yakınını temsil ediyor. Hep birlikte fikir üreterek ortak akıl ortaya koyarak konularımızın takibini yapma ve hayata geçirme kudretine sahibiz.”


İMEAK DTO Meclis Başkanı
Başaran Bayrak

İMEAK DTO Meclis Başkanı Başaran Bayrak da şunları söyledi:

“Ticaretin ve sanayinin icra edildiği kıymetli 4 STK olarak bir araya gelmek ve fikir üretmek, düşünce çalışması içerisinde olmak sektör açısında çok kıymetli. Başka platformlarda sürekli iletişim halindeyiz ama böyle çalışmaların daha sık olmasının verimli olacağına inanıyorum.”

Açılış konuşmalarının ardından İstanbul Odalar ve Borsa Toplantısı, İş yerlerinin depreme hazırlıklı hale getirilmesi ve meskenlerle birlikte iş yerlerinin de dönüşümü ana gündem maddesiyle devam etti. 4 Oda Yönetim Kurulu Başkanları, Meclis Bakanları ve Yönetim Kurulu Üyeleri’nin gündem maddesine ilişkin düşüncelerini aktardı ve istişarelerde bulunuldu. Çözüm noktasında neler yapılabileceği konusunda öneriler dile getirildi. Yapılan istişarelerin ardından deprem konusundaki çalışmaları daha koordineli bir şekilde yürütmek adına 4 Oda temsilcilerinden oluşacak bir çalışma komisyonunun kurulması hususunda mutabık kalındı.

Toplantının sonunda Oda Başkanlarına, Cumhuriyet’in 100. Yılının anısına özel bir plaket takdim edildi.