İstanbul Sanayi Odası (İSO), Dünyadaki İmalat PMI Gelişmeleri ile İlgili Temmuz 2023 Raporunu Yayımladı

dunyada-PMI-temmuz2023-01

İstanbul Sanayi Odası (İSO), dünyadaki Küresel İmalat Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) gelişmeleri ile ilgili Temmuz 2023 raporunu yayımladı. Küresel İmalat Satınalma Yöneticileri Endeksi® (PMI), temmuzda bir önceki aya göre değişim göstermeyerek 48,7 seviyesinde kaydedildi. Böylece son 7 ayın en düşük düzeyinde yer alan endeks, geçtiğimiz 11 ay boyunca 50 eşiğinin altında seyretti. Küresel imalat sektöründe üretim temmuzda üst üste ikinci aylık bazda gerilerken üretimdeki düşüş haziran ayına göre daha yüksek oranda gerçekleşti. Yeni siparişlerde küresel ticaret akımlarında görülen yavaşlama, sektörün daralmasında etkili oldu.

İmalat PMI endekslerinin açıklandığı 31 ulusal ekonomiden 22'sinde sektörün faaliyet koşulları bozulma kaydetti. Bu sayı bir önceki ay 20 olarak gerçekleşmişti.

Raporun ayrıntıları şöyle:

Dünyada İmalat PMI Gelişmeleri (Temmuz 2023) Attach