İstanbul Sanayi Odası Vakfı, Mütevelliler Heyeti Toplantısı Odakule’de Gerçekleştirildi

  • Diğer Haberler
mütevelli_manset_01

İstanbul Sanayi Odası Vakfı (İSOV) Olağan Mütevelliler Heyeti Toplantısı, Odakule Fazıl Zobu Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantı aynı zamanda İSO Meclis Başkanı da olan İSOV Mütevelli Heyet Başkanı Ender Yılmaz’ın divan başkanlığında yapıldı. İSO ve İSOV Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan ve İSOV Yönetim Kurulu Üyelerinin de katıldığı toplantıda vakfın bir yıllık faaliyet raporu Mütevelliler ile paylaşıldı. İSOV Yönetim Kurulu ile Denetim Kurulu’nun ibra edildiği toplantıda İSOV’un 2023 yılı faaliyetleri de ibra edilirken 2024 yılı bütçesi de oy birliğiyle kabul edildi.

Toplantının açılışını İSOV Mütevelli Heyeti Başkanı Ender Yılmaz yaptı. Daha sonra toplantının başkanlık divanı oluşturuldu. Yılmaz’a toplantıda Başkanlık Divanı Yardımcısı olarak Ali Cem Duran, Divan Sekreteri olarak da Tuba Gogo eşlik etti.


İSOV Mütevelli Heyet Başkanı
Ender Yılmaz

Toplantının açılışında konuşan İSOV Mütevelli Heyet Başkanı Ender Yılmaz, şunları söyledi:

"Ülkemizde iki büyük seçim dönemi yaşadık. Bundan sonrasında, bir aksilik olmazsa, dört yıl daha seçim yapmayacağız. İş dünyası penceresinden baktığımızda, ülkemizdeki sanayi sektöründeki istikrar ve projelerin sürdürülebilirliği, Vakfımız açısından önem arz ediyor. İSOV sanayicilerimizin ve girişimcilerimizin ihtiyaçlarına yönelik olarak eğitim, sanayi, inovasyon ve sosyal sorumluluk alanlarında faaliyet gösteriyor. Temel önceliklerimizden biri olan geleceğin liderleri gençlerimiz için eğitim programlarını ve projelerimizi yürütmeye devam ediyoruz. Hep birlikte sanayimizin rekabetçi ve sürdürülebilir yapısını geliştirmek için elimizden geldiğince çalışmaya devam edeceğiz.

Geçtiğimiz yıl 6 Şubat'ta yaşadığımız eşi görülmemiş afet, birçok şehrimizde yıkıma neden oldu. Bu durum iki milyondan fazla kişiye barınma, beslenme, temizlik ve sağlık sorunları yaşatırken beş milyondan fazla kişinin göç etmesine neden oldu. Deprem dolayısıyla 250.000'den fazla çalışanın iş olanaklarını ve iş dinamiğini kaybetmesiyle bölgede ekonomik şartlar geriledi. Depremin ülkemizde GSYH'nin yüzde 9'una denk gelen negatif yönde 149 milyar dolarlık zarara yol açtı. Umarım bu ve benzeri afetleri bir daha yaşamayız. Bu afet karşısında İSOV olarak üyelerimizin desteğiyle depremin ilk saatlerinde harekete geçtik ve İSO Yaşam Kenti adıyla Hatay'da kısa süre içerisinde bir yaşam alanını hayata geçirdik. Emeği ve desteği olan herkese şahsım ve İSO adına şükranlarımı sunuyorum."


İSOV Yönetim Kurulu Başkanı
Erdal Bahçıvan

İSOV Mütevelliler Heyeti toplantısında konuşan İSOV Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, şunları söyledi:

“Yıllar çok çabuk geçiyor. Sanayi Odamızın bu vakıf düşüncesinin ilk yeşermeye, ilk filizlenmeğe başladığı günleri de belli ölçüde hatırlama şansına, fırsatına ve onuruna sahip olan bir kişi olarak ne mutlu ki o günkü koşullarda İstanbul Sanayi Odası misyonunda, tarihinde birçok doğru fikre nasıl ki yol açıp, yön verip ve bunu olgunlaştırarak geliştirdiyse, bu vakıf düşüncesini de geçen zaman içerisinde ne kadar doğru, ne kadar akılcı ve ne kadar hayırlı bir karar olduğunu geldiğimiz nokta çok net ve açık bir şekilde ortaya koyuyor. Ben bu vesileyle bugün o kararı alan, bugün bir kısmı rahmete ermiş ki rahmetle anıyorum, eski kıymetli başkanlarımızı, yöneticilerimizi rahmetle yâd ediyorum.”

İSOV Mütevelli Heyeti üyeliğinin varislerle devam etmesi geleneğinin nesillerden nesillere devam eden bir hayrın, sanayici kültürünün arkasından gelmesinin çok güzel bir örneği olduğunu belirten Bahçıvan sözlerine şu şekilde devam etti:

“Vakfımızın bir başka özelliği ve güzelliği de üyelerimizin arkasından varislerinin bir şekilde devam diyor olmaları. İşte bugün Başkanlık Divanı’nda oturan sevgili Cem kardeşimiz o Vakfımızın kuruluş aşamasında çok değerli katkıları olan ve hatta uzun bir süre de başkanlığını yaptığımız rahmetli Oktay Duran abimizin oğlu. Bugün yine çok kıymetli bir başka sanayicimizin torunu, hoş geldiniz aramıza, Vakıf yönetimine dâhil ettik. Nesillerden nesillere devam eden bir hayrın, sanayici kültürünün arkasının gelmesinin çok güzel bir örneği oldu. Birçok vakıfta mutlaka görev yapıyorsunuzdur. Böylesine bir iz yok, böylesine bir tüzük yok. Yani bizim tüzüğümüzün bir başka güzelliğini hakikaten, Allah hepimize sağlıklı ömürler versin ama hayat fani, hiçbirimiz bu dünyaya bağlı değiliz. Bir gün veda ettiğimiz zaman arkamızdan da ailelerimizin uygun gördüğü varislerin devam ediyor olması. Onun için çok doğru bir iş yapılmış. İnşallah her geçen gün, her geçen sene çok daha geliştirerek İstanbul Sanayi Odası Vakfı’nı isminin ve geçmişinin hak ettiği noktalarda çok daha başarılı hedeflere ve topluma, gençlere, geleceğimize katkı sağlayacak birçok birikime, birçok faydaya inşallah öncü edeceğiz.”

6 Şubat tarihinde yaşanan ve tüm ülkeyi yasa boğan Kahramanmaraş depreminin ardından hayata geçirilen İSO Yaşam Kenti’nin hikayesinin anlatıldığı bir filmin de gösterildiği toplantıda, Bahçıvan özetle şunları söyledi:

“Deprem bölgesine yapmış olduğumuz geçen yılki katkı, eğitim dışında İstanbul Sanayi Odası Vakfımızın, İstanbul Sanayi Odası camiasının ne kadar toplumun farklı bölümlerine de yörelerimize de dokunabildiğinin çok özel bir göstergesi. Ben bir kez daha oradaki yaklaşık 4000 insanımıza kucak açan, böylesine bir yatırımın, böylesine bir yardımın oluşmasında vermiş odluğunuz desteklerden dolayı her birinize, sizlere, dostlarınıza, ailelerinize çok teşekkür ediyorum.

Ve şunu da gururla söylüyorum ki bu hayır, İstanbul Sanayi Odası’nın ve İstanbul Sanayi Odası Vakfı’nın bütçesinden bir kuruş almadan gerçekleştirildi. Onun için ben sizleri alkışlamak istiyorum! Yani bu çok kolay başarılacak bir şey değil. Tamamıyla sizlerin ve etrafımızdaki, bize inanan, bize güvenen hayırseverlerin katkılarıyla oluşmuş olan bir fonla oluştu. Ve sadece bağış yapıp bırakmadık. Elimiz sürekli oradaki o insanlarımızın, kardeşlerimizin, ailelerinin üzerinde. Geçen ramazan sürekli yardım paketleriyle yanlarında olduk. Bayramda yardım paketleriyle yanlarında olduk. Farklı farklı konularda farklı arkadaşlarımız farklı desteklerini sürdürüyorlar. Oradaki o yaşam, kalıcı evlerine geçene kadar devam ettiği müddetçe İstanbul Sanayi Odası camiası, İSOV camiası o insanlarımızla birlikte beraber olmaya devam edecekler. Allah böyle zorluklardan, sıkıntılardan ülkemizi korusun. Kıymetli ama zorlu bir coğrafyadayız. Bu coğrafyada da bu tür sorunlar ve sıkıntılar olduğu müddetçe de imkânlarımız ölçüsünde bu mağdur olan insanların da yanında da olmak bizim temel görevimiz.


İSOV Yönetim Kurulu Üyesi
Mustafa Tacir

Açılış konuşmalarının ardından kürsüye gelen İSOV Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Tacir, vakfın 2023 yılı faaliyet raporu ile 2024 yılı çalıma programı hakkında sunum yaptı. Tacir yaptığı sunumda özetle şunları söyledi:

“Bursiyerlerimizin yeteneklerini en üst düzeye çıkarmalarını ve potansiyellerini en iyi şekilde kullanabilmelerini sağlamak amacıyla beceri geliştirme odaklı eğitimler düzenliyoruz. Bursiyerlerimizin eğitim aldıkları alandaki gelişmeleri takip edebilmelerini sağlamak için tecrübeli profesyonellerin bilgi ve deneyimlerinden öğrenilecek çok şey olduğuna inanıyoruz.

Deneyim Paylaşımları toplantılarımızın bir devamı olarak düzenlediğimiz teknik geziler, bursiyerlerimizi sanayi ile doğrudan buluşturuyor. Bu gezileri, öğrencilerimize kendi alanlarında uygulama deneyimi sunması açısından çok önemsiyoruz. Bursiyerlerimize ve mezunlarımıza yönelik modern çağın ihtiyaçlarına uygun olarak tasarladığımız “Online Burs Sistemi’nin kapsamı, 2023 yılında yeni eklenen "Online Staj Sistemi" ile daha da genişletilmiştir. 2024 yılı içinde kullanıma sunulan bu yenilikçi sistem, İSOV bursiyerlerinin, özellikle mühendis adaylarının özgeçmişlerini içerecek ve stajyer arayan firmaların ilanları ile uygun adayları otomatik olarak eşleştirerek, bursiyerlerin staj türü ve konum bilgilerine göre etkili bir bağlantı kurmalarını sağlayacak.”


İSOV Yönetim Kurulu Başkan
Yardımcısı ve Genel Sayman
İrfan Özhamaratlı

İSOV Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Genel Sayman İrfan Özhamaratlı da 2023 yılı bilanço, gelir-gider tablosu ile 2024 yılı bütçesi hakkında İSOV Mütevelliler Heyeti’ne bilgilendirmede bulundu. Ardından yapılan oylama ile İSOV 2023 yılı bilanço tablosu ile 2024 yılı bütçesi oy birliğinde kabul edildi. 2023 yılı Denetim Kurulu raporu da İSOV Denetim Kurulu Üyesi Fevzi Toroslan tarafından heyete sunuldu ve oy birliğiyle kabul edildi. Mütevelliler Heyeti Üyeleri’nin de kürsüde söz alarak görüş ve dileklerini belirtmelerinin ardından toplantı sona erdi.