İstanbul Sanayi Odası Web Sitesine 2 Uluslararası Ödül

  • Diğer Haberler
iso-ima-webawards-01

İstanbul Sanayi Odası web sitesi, ABD merkezli iki uluslararası kuruluştan ödül kazandı. www.iso.org.tr, Interactive Media Council Inc (IMC) tarafından düzenlenen Interactive Media Awards’da (IMA) birlik/dernek (Association) kategorisinde 2014’ün en iyi web sitesi, Web Marketing Association tarafından düzenlenen WebAward 2014’ten aynı kategoride mükemmellik standardı ödülünü aldı.

Modern tasarımı, kapsamlı ve yalın içeriği, kullanıcı odaklı navigasyonu ve yenilikçi alt yapısı ile rakiplerine fark atan www.iso.org.tr web sitesi, Türkiye’den bu kategoride ödül kazanan ilk web sitesi özelliğini de taşıyor. Gri Creative tarafından hazırlanan web sitesi ödülü kazanabilmek için kapsamlı, puan bazlı bir değerlendirme sisteminden geçti.

IMA (Interactive Media Awards) hakkında

Web sitesi tasarlama ve geliştirme alanında en yüksek mükemmellik standartlarını ödüllendirmek amacı ile verilen Interactive Media Awards, zor kazanılan ancak sahibine büyük itibar sağlayan bir ödül olarak biliniyor. Her yıl farklı kategorilerde çok sayıda katılımcının web siteleri aracılığı ile yarıştığı yarışmanın jüri üyeleri ise, American Express, Cadbury Schweppes, CNN Money, Conde Nast, Deutsche Bank, Microsoft, New York Times, Ogilvy & Mather, Time Warner, Verizon Business gibi firmaların ilgili yetkililerinden oluşuyor. Yarışma genel olarak, projelerin tüm online iletişim stratejilerini geliştirip tasarım, yazılım ve içerik çalışmalarının değerlendirilmesi üzerine kurgulanıyor. Tasarım, içerik, işlevsellik, kullanılabilirlik, web standartları ve çeşitli browserlara uyum kriterleri ele alınarak değerlendirmelerin yapıldığı ödüllendirme sisteminde, her kriter için alınan yüksek puanlara göre ödül veriliyor.

The Web Marketing Association Awards hakkında

The Web Marketing Association, 1997′den bu yana her yıl web sitesi geliştiren firmaların mükemmellik standartlarını belirlemek amacıyla ödüller vermektedir. Ödül kategorileri “tasarım, etkileşim, teknoloji, içerik, inovasyon, reklam ilanı hazırlama, hedef kitleye kullanım kolaylığı sağlama”dan oluşmaktadır. Bağımsız ve uzman jüri üyeleri, dünyadan 96 farklı sektörün sitelerini inceleyerek, en iyilerini “WebAwards” ile ödüllendirmektedir. WebAwards Yarışması, web geliştirme ve dünya çapında pazarlayan firmaları ödüllendiren dünya çapındaki ilk yarışmadır.