İstanbul Valisi Ali Yerlikaya Açıkladı: "Sanayi Sektöründe Mesai Saatleri 07.00'de Başlayacak”

  • Diğer Haberler
vali-genelge-02

İstanbul İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya başkanlığında toplandı. Toplantı sonrası Vali Yerlikaya koronavirüs salgınının yayılmasını önlemek için alınan bir dizi yeni önlemi açıkladı. Açıklamaya göre sanayi kuruluşlarında 9 Kasım Pazartesi gününden itibaren mesai saatinin 07.00’da başlaması kararlaştırıldı.

İstanbul Valisi Yerlikaya’nın açıklaması şu şekilde:

“Bildiğiniz gibi sanayi kesiminde 1 milyon 200 bin çalışanımız var. Bu sektördeki tüm paydaşlarımızla toplantılar yaptık. En son bu pazartesi günü İl Pandemi Kurulu’nda bu konuyu görüştük. İşçi ve işveren sendikalarımız, TÜRK-İŞ, HAK-İŞ, DİSK ve TİSK; meslek odalarımız, İstanbul Sanayi Odası, Ticaret Odası, Ticaret Borsası, TİM, Deniz Ticaret Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, iş dünyası STK’larımız, TÜSİAD, MÜSİAD, ASKON, TÜMSİAD, tüm OSB’lerimizin yönetimleri ile istişareler ettik. İl Pandemi Kurulumuzu tavsiye kararları, bugün de İl Hıfzısıhha Meclisi’nde görüşülerek karara bağlandı.

Hepimiz için, sağlığımız için sanayi kesiminde çalışanların sabah saat 07.00’da mesaiye başlamışı kararlaştırıldı. Bu karar 9 Kasım Pazartesi’den itibaren uygulanmaya başlayacak. Sanayi kesiminde çalışan kardeşlerimiz sabah saat 07.00’da mesaiye başlayacak.

İstanbul dünyanın 14. Büyük metropolü. 5 milyon 300 bin çalışanımız var. Özel sektörde de kademeli ve esnek mesai uygulaması da olmazsa olmazdır. Sanayi kesiminde yaklaşık 1 milyon 300 bin çalışanımız var. Sendikalarımız, meslek odalarımız, iş dünyası STK’larımız ile istişareler ettik.

Kamu hizmetlerini aksatmayacak, salgının etkilerini azaltacak biçimde, bugünden itibaren, tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızda dönüşümlü ve uzaktan çalışma yöntemlerinin kapsamını genişletiliyor. Bu itibarla, İlimizde uygulamada birliğin sağlanması amacıyla 04.11.2020 tarihinden itibaren;

  • 60 yaş ve üstü çalışanların ( idareci pozisyonda olanlar hariç)
  • Hamilelerin, 
  • Kronik rahatsızlığı bulunanların
  • 10 yaş ve altı çocuğu olan kadın personelin, idari izinli sayılarak evden çalışması,
  • Yukarıdaki 4 madde dışındaki diğer personelin ise dönüşümlü (haftalık) olarak çalışması kararlaştırılmıştır.

Salgının üstesinden birlikte gelecek birlikte başaracağız.”

Karar Metni Attach İl Hıfzıssıhha Meclis Kararı Attach