İSTKA’nın 16’ncı Kalkınma Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi

  • Diğer Haberler
istka-yk-toplantisi-01_ic

İstanbul Kalkınma Ajansı’nın 16. Kalkınma Kurulu Toplantısı İSTKA Yönetim Kurulu Başkanı İstanbul Valisi Vasip Şahin’in başkanlığında gerçekleştirildi.

Kalkınma Kurulu toplantısına, İstanbul Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu üyeleri, İstanbul Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı İstanbul Valisi Vasip Şahin, Yönetim Kurulu Üyeleri İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ve İstanbul Ticaret Odası Başkanı Öztürk Oran katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Vali Şahin, İstanbul Kalkınma Ajansı’nın, kurulduğu 2009 yılından bu yana ekonomik ve sosyal kalkınmayı tüm boyutlarıyla ele alarak çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti. “İstanbul’da uyguladığımız kalkınma yaklaşımında her aşamada katılımcılığı öngörüyoruz. Kalkınma Kurulumuzun toplanması da katılımcılık ilkesinin hayata geçirilmesine güzel bir örnektir.” diye konuştu.

İSTKA’nın 16’ncı Kalkınma Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi 01

İstanbul Kalkınma Ajansı’nın 2016-2017 yılı faaliyetleri ve 2018 yılı Mali Destek Programları hakkında Kalkınma Kurulu üyelerine bilgi veren Vali Şahin, “Mali Destek Programlarımızla kamu kurumlarından, sivil toplum kuruluşlarına ve üniversitelere kadar çok geniş bir kitleye projelerini hayata geçirme imkânı sunuyoruz. Yeni Programlarımız ile şehrimiz ve ülkemiz için faydalı projelerin üretileceğine yürekten inanıyorum. Hepinize yeni Kalkınma Kurulumuzun ilk toplantısına katılımlarınız için teşekkür ediyor. İstanbul’un kalkınmasına katkı sağlayacağına inandığımız bu çalışmalarımızın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” ifadelerine yer verdi.

İSTKA’nın 16’ncı Kalkınma Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi 02

Vali Şahin’in konuşmasının ardından Kalkınma Kurulu Katip Üyeleri ve Yedek Üyeler, Kalkınma Kurulu Başkanı ve Vekili, Yönetim Kurulu asil ve yedek üyelerin seçimine geçildi.

İstanbul Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu Başkanlığı’na Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl, Kalkınma Kurulu Başkan Vekilliğine ise Türkiye İş Kadınları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nilüfer Bulut seçildi.

Toplantının üçüncü etabında İstanbul Kalkınma Ajansı’nın yönetim kurulunda görev alacak 3 asıl ve yedek üyelerin seçimi gerçekleştirildi. DEİK Yönetim Kurulu Başkanı Nail Olpak, İlim Yayma Cemiyeti Genel Başkanı Yusuf Tülün ve Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı Hamza Akbulut 3 asıl üye olarak seçildi.

Yönetim Kurulunda görev alacak yedek temsilciler olarak Mimar Mühendisler Grubu Genel Başkanı Osman Balta, İktisadi Kalkınma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, İstanbul Medipol Üniversitesi Rektörü Sabahattin Aydın, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Genel Sekreteri Çetin Gürcün, İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği Koordinatör Başkanı Murat Akyüz ve Türkiye Üçüncü Sektör Vakfı Genel Sekreteri Tevfik Başak Ersen seçildi.

İstanbul Kalkınma Ajansı 16’ıncı Kalkınma Kurulu Toplantısı seçimlerin ardından sona erdi.