“İthalata Fren, Üretime Motor” Olan HASİAD’li Sanayiciler İftarda Buluştu

  • Diğer Haberler
hasiad-iftar-02

Hadımköy Arnavutköy Sanayici ve İş Adamları Derneği’nin (HASİAD) geleneksel iftar yemeği, bölge iş insanlarını ve sivil toplum kuruluşlarını bir araya getirdi. İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan’ın katılım gösterdiği ve aynı zamanda İSO Meclis Üyesi de olan HASİAD Başkanı Hüseyin Bozdağ’ın ev sahipliğinde gerçekleşen buluşmada, İSO Meclis Başkan Yardımcısı Hasan Büyükdede ile İSO Yönetim Kurulu Üyeleri Sultan Tepe ve Serdar Urfalılar da yer aldı.

Yoğun bir katılımla gerçekleşen iftar buluşmasında bir konuşma yapan İSO Başkanı Erdal Bahçıvan, Hadımköy ve Arnavutköy bölgelerinin, devam etmekte olan dev projelerle ve bölgedeki sanayicilerin gücüyle, sadece İstanbul’un değil geleceğin Türkiye’sinin de yıldız bölgeleri olmaya aday bir dinamiğe sahip olduklarına dikkat çekti. Bahçıvan konuşmasında özetle şunlara değindi:

“İthalata Fren, Üretime Motor” Olan HASİAD’li Sanayiciler İftarda Buluştu 01

“HASİAD ve temsil ettiği bölgenin faaliyetleri gerçekten heyecan verici. Bu heyecanı yönetimdeki arkadaşlarıyla birlikte yaratan HASİAD Başkanı ve İSO Meclis Üyemiz Hüseyin Bozdağ Bey’e teşekkür ediyorum. HASİAD aslında küçük bir İSO gibi. Hadımköy ve Arnavutköy bölgelerinin, İSO’nun her platformunda ve sektöründe temsilcileri bulunuyor. Hadımköy ve Arnavutköy bölgeleri, son yıllarda büyük projelerin neredeyse tümüne ev sahipliği yapıyor. Büyük ulaşım projeleri ve yakında başlanması beklenen Kanal İstanbul gibi dev projeler, sanayinin niteliksel gelişimine çok büyük katkı sağlayacaktır. Dolayısıyla bu bölgeyi, İstanbul’un parlayan sanayi bölgesi olarak görüyorum. İnşallah savunma sanayinin de birçok vizyon projeleri buradan çıkacak. Bu nedenle buradaki sanayiye gözbebeği gibi bakılmalıdır.”

Bahçıvan sanayinin ve sanayiciliğin ülke ekonomisi açısından önemine de değindiği konuşmasını şöyle sürdürdü:

“İthalata Fren, Üretime Motor” Olan HASİAD’li Sanayiciler İftarda Buluştu 02

“Sanayici ve sanayi, bazı farklı sektörlerin öne çıkmasından dolayı dönem dönem ikinci plana itilebiliyor. Fakat biz sanayiciler olarak ekonominin ana dinamiği olduğumuzu biliyoruz. Ülkemiz için iş, aş ve istihdam yaratmaktan kaçınmayız. Bakın üretim dendi ürettik, Cumhurbaşkanımız istihdam kampanyası başlattı biz varız dedik ve en güçlü katkıyı sunduk, ihracatta koşa koşa giden sanayici var ve döviz ihtiyacını karşılıyor, vergide, yatırımda ve daha birçok konunun en zor gününde sanayici desteğini verdi. 

Son açıklanan büyüme rakamları, sanayinin ülke ekonomisi için taşıdığı değeri bir kez daha ortaya koydu. Yüzde 5 ilk çeyrek büyümenin çok büyük kısmı sanayiden geldi. Artık fazla mütevazı olmayalım. Marifet iltifata tabiidir. Türkiye’nin hedeflerine yürümesinin yegane yolu sanayiden, üretimden ve yatırım yapmaktan geçiyor. Türkiye’yi ilk 10 ekonomi arasına sokmaya, teknoloji üssü yapmaya biz varız. Ürettik, üretiyoruz ve üreteceğiz.”

HASİAD Başkanı Hüseyin Bozdağ
HASİAD Başkanı Hüseyin Bozdağ

HASİAD Başkanı Hüseyin Bozdağ ise gecenin açılış konuşmasını yaparken, Türkiye’nin son bir yılda yaşadığı olumsuzluklardan ve 15 Temmuz Darbe Girişimi’nin bölgelerine etkilerinden söz etti. Yaşanan tüm olumsuzluklara karşın bölge sanayicileri olarak dimdik ayakta durduklarını ve üretimlerini, faaliyetlerini aksatmadıklarını dile getirdi. Bozdağ konuşmasının devamında şunları söyledi:

“Hadımköy ve Arnavutköy bölgesi olarak, küçük olsa bile sağlam bir filika gibi yol alıyoruz. İthalata fren, üretime motor olan bir anlayışla burada sanayimizin gelişmesi ve geliştirilmesi için çalışıyoruz. Sadece ekonomik değil sosyal faaliyetlerimiz de var. 15 Temmuz’da demokrasi nöbeti tutan vatandaşımıza yiyecek tedariki yaptık. Suriye’de, Halep’te yardıma muhtaç sivil insanlara yardımlar gönderdik.”

Gecede Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı da bir konuşma yaptı ve bölgelerinin, Türkiye’nin en önemli projelerine ev sahipliği yapması nedeniyle gurur duyduklarını ve hem İstanbul hem de Türkiye’nin yarınları olacaklarını dile getirdi.

“İthalata Fren, Üretime Motor” Olan HASİAD’li Sanayiciler İftarda Buluştu 03