İTÜ Rektörü Mehmet Karaca’dan İSO Başkanı Erdal Bahçıvan’a Ziyaret

itu-rektor-ziyaret-01

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca, İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan’ı ziyaret etti. Odakule’de gerçekleşen ve aynı zamanda İTÜ Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü Öğretim Görevlisi de olan Bilgi Ekonomisi Derneği Yüksek İstişare Heyeti Başkanı Prof. Dr. Davut Kavranoğlu’nun da bulunduğu ziyarette dünya ve Türkiye gündemine ilişkin karşılıklı değerlendirmeler yapıldı. İstanbul’da üniversite sanayi iş birliği hakkında da fikir alışverişinin yapıldığı ziyarette, bu bağlamda uzun bir süredir İSO ile İTÜ arasında devam eden projeler de konuşuldu. İSO’nun bir girişimcilik ekosistemi olan İTÜ Çekirdek ve İTI Arı Teknokent’e yıllardır verdiği destekler ışığında hangi yeni adımların atılabileceğinin de ele alındığı ziyarette, sanayi dünyası ile bilim ve akademi dünyasının ülke ekonomisi için el ele vererek nitelikli üretim ekonomisine katkı vermeleri için gerekli iletesim ve çalışmaların daha da artırılması gereği üzerinde duruldu.