Japon Heyet İstanbul Sanayi Odası’nda Ticari İş Birliği Temaslarında Bulundu

  • Diğer Haberler
japon-heyet-02

Japonya’nın Osaka şehri Vali Yardımcısı Hiroshi Ueda ve beraberindeki heyet İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Sadık Ayhan Saruhan tarafından 14 Ocak 2015 tarihinde İSO ana binada ağırlandı.

Gerçekleştirilen toplantıda Japonya ile Türkiye arasındaki diplomatik ilişkilerin 90. yılının geride bırakılması nedeniyle iki ülke arasındaki ticari ve yatırım alanındaki iş birliği fırsatlarının değerlendirilerek bu konudaki temasların da arttığına dikkat çekildi.

Geçtiğimiz kasım ayında Osaka’da katıldığı toplantı vesilesiyle kendisine gösterilen misafirperverlik için teşekkür ederek sözlerine başlayan Sadık Ayhan Saruhan, 10 Şubat 2015’te Odamızı ziyaret edecek iş adamları heyeti ile eş zamanlı düzenlenecek Ülke Günü gibi, iki ülke arasındaki iş birliğini artırmayı hedefleyen faaliyetlere her zaman destek verdiklerinin altını çizdi. Türkiye-Japonya arasındaki ticaret, yatırım ve müteahhitlik ortaklıklarına değinen Saruhan, tekstil ve hazır giyim, gıda, beyaz eşya yan sanayi ve otomotiv gibi güçlü olduğumuz sektörlere ek olarak turizm konusunda da iş birliklerine her zaman açık olduğumuzu vurguladı.

Japon Heyet İstanbul Sanayi Odası’nda Ticari İş Birliği Temaslarında BulunduOsaka’nın Japonya’nın en çok sanayileşmiş şehirlerinin başında geldiğini ifade eden Vali Yardımcısı, Daikin gibi Türkiye ile yakın ilişkileri bulunan pek çok büyük sanayi kuruluşunun merkezinin Osaka’da olduğunu belirtti. 10 Şubat’ta İstanbul’u ziyaret edecek heyet ile düzenlenecek ikili görüşmelerin büyük bir fırsat olduğuna dikkat çeken Vali Yardımcısı, iki bölge arasındaki iş birliğinin bir sonraki adımı olarak, Türkiye’den bir heyeti Osaka’da ağırlamak istediklerini belirtti.

Toplantıda İstanbul Sanayi Odasınca Türk ekonomisi ve imalat sektörünün son yıllardaki gelişimi ve gösterdiği olumlu performans, Türkiye’nin yatırım ortamı ve İstanbul Sanayi Odası’nın yapısı ve faaliyetleri hakkında bir sunum yapıldı. Japon heyet de Osaka sanayisinin önde gelen sektörleri ve şirketleri ile var olan teşviklere dair bir sunum gerçekleştirdi. Ardından Türk ve Japon tarafı birlikte öğle yemeğine geçti.