Kanadalılar, Sanayiciler ile Enerji ve Havacılıkta İş Birliği Yapmak İstiyor

  • Diğer Haberler
kanada-manset-02

Kanada’nın İstanbul Başkonsolosu Andrew R. Smith ve Ticaret Ateşesi Rene Wassill İstanbul Sanayi Odası’nı ziyaret etti.

İSO Genel Sekreteri Melek Us tarafından ağırlanan Kanadalı diplomatlar ile yapılan görüşmede iki ülke arasındaki potansiyel iş birliği alanları ele alındı. İSO Genel Sekreteri Melek Us, iş birliğinin gelişmesi için vizenin en önemli konulardan biri olduğunu ve İSO üyelerinin hızlı ve uzun süreli vize beklentisinin bulunduğunu dile getirdi. Kanadalı yetkililer İSO ile koordineli olarak bu konuda gerekli çalışmaları yapacaklarını belirttiler. Diğer yandan Kanada Konsolosluk yetkilileri, ekonomik alanda İstanbullu sanayiciler ile iş birliği kanallarını geliştirmek istediklerini dile getirdiler.

Özellikle enerji ve havacılık alanında önemli bilgi ve deneyime sahip olduklarını vurgulayan Kanada’nın İstanbul Başkonsolosu Andrew R. Smith, bu konular ile ilgilenen İstanbullu sanayiciler ile iş birliği yapmaya hazır olduklarını dile getirdi.

Ziyarette ayrıca mesleki eğitim ve Kanada’nın da üyesi olduğu Avrupa İşletmeler Ağı kapsamında ortak projelerin geliştirilmesi konusunda fikir birliği oluştu.