Kıbrıs Türk Ticaret Odası Yönetimi, İstanbul Sanayi Odası Yönetimini Ziyaret Etti

  • Diğer Haberler
kibris_ziyaret_manset_01

Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO) Yönetim Kurulu Üyeleri, KTTO Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Deniz başkanlığında İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetimini ziyaret etti. İSO Meclis Başkanı Ender Yılmaz ve İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan ev sahipliğinde gerçekleşen görüşmede İSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları İrfan Özhamaratlı ile Cemal Keleş, İSO Yönetim Kurulu Üyeleri Kemal Akar, Vehbi Canpolat, Celal Kaya, İnan Altınbaş, Hüseyin Çetin, Dr. Faruk Sarı, Murat Çökmez ve İSO Meclis Başkan Yardımcıları Sadık Ayhan Saruhan ile Yüksel Özyurt ve İSO Meclis Başkanlık Divanı Kâtip Üyesi Koray Yavuz katıldı.

İSO genel merkezi Odakule’de gerçekleşen görüşmede KTTO heyetinde KTTO Başkanvekilleri Aziz Limasollu ile Ramazan Gündoğdu, KTTO Yönetim Kurulu Üyeleri Omaç Çin (Sayman), Alp Cengiz Alp, Yüksel Akay, KTTO Meclis Üyesi Ahmet Karavelioğlu ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-KKTC İş Konseyi Başkanı Fatih Mehmet Keçebir yer aldı.

Geçtiğimiz ocak ayında Türkiye ve KKTC arasında imzalanan “Sanayi Yatırımlarını Kolaylaştırma” anlaşmasının iki ülke iş dünyası için büyük bir fırsat olduğuna değinilen ziyarette bu anlaşma çerçevesinde hangi alanlarda yatırım yapılabileceği hususunda fikir alışverişinde bulunuldu. İki ülkenin ortak gündemi ve dünyada yaşanan güncel gelişmelerin görüşüldüğü görüşmede, ticaret ve sanayinin güncel konuları da masaya yatırıldı. İSO Meclisi’nin geçtiğimiz ekim ayında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) gerçekleştirmiş olduğu ziyarette iki Oda iş insanlarının bir araya geldiği toplantının çok verimli geçtiğine değinilen görüşmede iki kurum arasındaki iş birliği olanakları, ticaretin geliştirilmesi ve ekonomik ilişkilerin güçlendirilmesi gibi konular üzerine de fikir alışverişinde bulunuldu. İki ülke arasındaki ticari ilişkilerin ve dostane bağların daha da güçlenmesi adına kurumlar arasında var olan iletişimin daha da artırılması konusunda fikir birliğine varıldı.


İSO Yönetim Kurulu Başkanı
Erdal Bahçıvan

İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan geçtiğimiz ekim ayında KKTC’ye gerçekleştirilen İSO Meclis seyahatine atıfta bulunarak, KTTO’nun önemine dikkat çekti. Bahçıvan özetle şunları söyledi:

“Ekim seyahatimizde Türkiye ile KKTC arasında sanayi yatırımlarının kolaylaştırılması konusu gündeme gelmişti. Bu konuda anlaşmanın sağlanması ada ekonomisi açısından önemli ve değerli bir gelişme. Bu anlaşma KKTC’ye yatırımlara mutlaka ivme kazandıracaktır.”


KTTO Yönetim Kurulu Başkanı
Turgay Deniz

KTTO Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Deniz de Ocak ayında Türkiye ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasında imzalanan “Sanayi Yatırımlarını Kolaylaştırma” anlaşmasının KKTC’ye sanayi yatırımlarını hızlandırmasını beklediklerini söyleyerek şu noktaların altını çizdi:

“KKTC’de üniversitelerimiz var, bankalarımız var, otellerimiz var. Hedefimizi bunların yanında Sanayi Yatırımı, üretim ve ürettiklerimizi işleyebilmek. Bu anlaşma ile artık mazeretimiz yok. KKTC’deki organize sanayi bölgemizde Türk sanayicilerinin yatırımlarını bekliyoruz.”

Verimli geçen toplantının ardından İSO ve KTTO Yönetim Kurulu Üyeleri eşlerinin de yer aldığı dostane bir atmosferde geçen iftar yemeğinde bir araya geldiler. İkili ilişkilerin daha da pekiştirilmesine katkı sağlayan bu özel yemeğin ardından ziyaret programı sona erdi.