Köln Heyeti Türkleri Almanya’ya Daha Fazla Yatırım Yapmaya Çağırdı

  • Diğer Haberler
koln-heyeti-02

Köln Belediyesi ve Köln Ticaret ve Sanayi Odası başta olmak üzere kentin üst düzey yetkililerinden oluşan heyet, iki ülke arasındaki iş birliklerinin nasıl geliştirileceğini görüşmek üzere İstanbul Sanayi Odası’nı ziyaret etti. Heyeti, İSO Yönetim Kurulu Üyesi Ali Eren ağırladı.

Köln heyetine başkanlık eden, Köln Büyükşehir Belediyesi Ekonomi ve Emlaktan Sorumlu Başkan Yardımcısı Ute Berg, 85 bin Türk’ün yaşadığı kentte 2 bin 500 Türk girişimcinin olduğuna dikkat çekerek haziran ayında hayata geçirdikleri Bosphorus Shuttle projesine değindi. Ute Berg, proje ile Köln-Çerkezköy arasındaki ticari bağlantılara katkı sağladıklarını ve nisan ayında İstanbul’u ziyaret ederek Türk–Alman üniversitesi oluşturmak için çalışmalara başlayacaklarını belirtti.

Köln ile Türkiye arasında karşılıklı yatırımlara dikkat çeken Ute Berg, Türk yatırımcıların, Köln bölgesinde daha fazla yatırım yapmaları gerektiği ve herhangi bir sorunla karşılaştıkları zaman Türk – Alman masası ile irtibata geçebilecekleri bilgisini verdi.

Toplantıda konuşan İSO Yönetim Kurulu Üyesi Ali Eren, Köln Ticaret ve Sanayi Odası ile iş birliğimizin eskiye dayandığını belirterek İSO’nun Türk Alman Ticaret Odası’nın üyesi olduğunu hatırlattı. Kurumsal iş birliklerinin güzel bir başlangıç olduğunu söyleyen Ali Eren, ancak bu ilişkinin her iki kurumun üyeleri arasında ticaret ve yatırım iş birliğine dönüşmesinin daha da önemli olduğuna vurgu yaptı.

Toplantıda ayrıca Türk ve Alman şirketleri arasında yakın iş birliklerinin nasıl geliştirilebileceği, iki ülkenin iş insanları arasındaki köprünün sağlamlaştırılması için karşılıklı olarak nelerin yapılabileceği de konuşuldu.

Toplantıya meslek komitesi üyelerimizden Adil Pelister ve Yücel Özturan eşlik etti.

Ute Berg Ekonomiden sorumlu Köln Belediye Başkan Yardımcısı
Karl-Heinz Merfeld Daire Başkanı, Ekonomik Kalkınma Ofisi, Köln Belediye
Züleyha Kurt Türkiye Masası, Ekonomik Kalkınma Ofisi, Köln Belediye
Alexander Hoeckle Köln Ticaret ve Sanayi Odası, Uluslararası Operasyonlar Direktörü
Türk Alman Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi
Michael Falter Yönetici Ortak, Bridgehouse, Hukuk Almanya
Klaus Brisch Yönetici Ortak, Bridgehouse, Hukuk Almanya
Özkan Örtülü Türkiye Masası, Bridgehouse, Hukuk Almanya
Osman Akın Bridgehouse, Türkiye Ortağı
Sebastian Feik Legitimis GmbH
Meral Bilge Fidum GmbH
Dr. Adem Akkaya NRW.Yatırım Türkiye Temsilcisi Ofisi Müdürü
Adil Pelister Beta Kimya
Alper Pelister Beta Kimya
Cihat Sayacı Beta Kimya
Turhan Turgut Beta Kimya
Yücel Özturan Ramtaş Emprenye San. ve Tic.AŞ.