Malatyalı İşadamları Derneği Yönetimi İSO Başkanı Erdal Bahçıvan’ı Ziyaret Etti

  • Diğer Haberler
malatya-ziyaret-01

Malatyalı İşadamları Derneği (MİAD) Yönetim Kurulu Üyeleri, İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan’a nezaket ziyaretinde bulundu. MİAD Başkanı Yunus Akdaş ve beraberinde MİAD Başkan Yardımcıları Ahmet Güler ile aynı zamanda İTO Yönetim Kurulu Üyesi de olan Burhan Polat ve Yönetim Kurulu Üyeleri Baki Budakoğlu, İrfan Aslan, MİAD Genel Sekreteri Hakan Odabaşı ve İSO Meclis Üyesi de olan Malatyalı iş insanı İbrahim Aydoğan’ın da bulunduğu heyetin ziyaretinde, Türkiye ve dünya gündemindeki önemli güncel konular hakkında sohbet edildi. Odakule’de gerçekleşen ziyarette Türkiye ile dünya gündeminin en önemli konusu olan Koronavirüsün özellikle ekonomi üzerindeki etkileri üzerine değerlendirmeler yapıldı.

Türkiye ekonomisinde önemli bir yeri olan Malatya ekonomisi ve Malatyalı İş insanlarının İstanbul’daki çalışmaları hakkında İSO Başkanı Bahçıvan’a bilgi veren MİAD başkanı Yunus Akdaş da Koronavirüs’ün iş dünyası olarak kendi üzerlerindeki etkiyi, özellikle yurtdışı bağlantılarında bunu belirgin bir şekilde hissetmeye başladıklarını söyledi. MİAD’ı küreselleşen bir dünyada insan merkezli, ülkemize değer kazandıran, bilgiyi paylaşan bir okul olarak konumlandırmak istediklerini, bunun için İstanbul’da bir MİAD Akademi adıyla eğitim kurumu kuracaklarını söyleyen Akdaş, bu konuda İSO’nun desteğini istedi. İSO’nun özellikle eğitim konusundaki birikiminden bu akademide de yaralanmak istediklerini söyleyen Akdaş, dernek olarak sadece Malatyalı değil, tüm vatandaşları kapsayan bir bakış açısına sahip olduklarını vurguladı ve bu anlamda MİAD’a üye kabulünde Malatyalı olmayan vatandaşları da artık üye yapacaklarını belirtti.

Bahçıvan da Akdaş’ın sözlerine karşılık olarak “Türkiye’de toplum olarak etle tırnak gibiyiz. Bu bir zenginlik ve güzellik. Bu toprakların zenginliği, farklılıkların birlikteliğinden geliyor. Toplum olarak bu zenginliğin tadını çıkarmamız gerekiyor” şeklinde konuştu ve MİAD’ın eğitimdeki destek talebi için şunları söyledi: “Biz İSO olarak sektörel dernekler ve STK’lar ile çok yakın bir iş birliği içindeyiz. Bunu özellikle yapıyoruz. Çünkü sahada olan sizlersiniz ve biz ancak sizlerle işbirliği yaparak, sizleri dinleyerek ve sizlerin taleplerine kulak kabartarak daha verimli bir hizmet ortaya koyabiliriz. Bu anlamda eğitim konusundaki çalışmalarınıza seve seve destek oluruz.”