Mega Center Kuru Gıda Hali Yönetimi ve Çok Sayıda Üye Bahçıvan’ı Ziyaret Etti

  • Diğer Haberler
megacenter-ziyareti-01

Mega Center Kuru Gıda Hali İşletme yönetimi ve çok sayıda üye işyeri sahibi, İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan’ı ziyaret etti. Mega Center İşletme Yönetimi Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Altınkılıç başkanlığında, Yönetim Kurulu Üyelerinin de bulunduğu 40 kişilik heyetin Odakule’deki ziyareti sırasında, kendi aralarından çıkarak Türkiye’nin en büyük sanayicilerinden biri olan İSO Başkanı Bahçıvan’ın Babası Rahmetli Mecit Bahçıvan’dan da sitayişle söz edildi. Ziyarette Merhum Mecit Bahçıvan’ın gıda sektörüne verdiği emeklerden bahsedildi ve sektörün bu noktaya gelmesinde ne kadar büyük çabalarının olduğu dile getirildi. Ziyarete gelen üyelerden kimilerinin Mecit Bahçıvan ile ilgili anılarını dile getirmesi zaman zaman duygusal anların yaşanmasına da yol açtı.

İSO Başkanı Erdal Bahçıvan anlatılanlar karşısında şunları söyledi: “İnsanlar kendinden sonra emlak bırakıyor, farklı şeyler bırakıyor ama bugün burada babam ile ilgili duyduğum sözler bir babanın evladına bırakacağı en değerli mirastır. Bugün burada duyduklarım benim için en büyük hediyedir”

Mega Center Kuru Gıda Hali Yönetimi Bahçıvan’ı Ziyaret Etti

İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, ziyaretine gelen Mega Center Yönetimi ve eşlik eden üyelere “Çok değerli baba dostlarım” diye hitap etti. Konuklara her birinin Babası Mecit Bahçıvan ile olan anıları kadar, kendi kişisel iş hayatında da ayrı ayrı yerleri olduğunu dile getiren İSO Başkanı Bahçıvan “Sizlerden güç alarak buraya geldim. Unkapanı’ndan, Rami’den ve nihayet Mega Center mekteplerinden edindiğimiz, çamurlu sokaklarında elde ettiğimiz deneyim ve bilginin gerçekten parasal bir karşılığı, değeri yok. İşte bugün o deneyimler burada, çok kıymetli anılar ve çok kıymetli birikimler olarak adeta bilgi hazinesi olarak karşımıza çıkıyor. Bizi biz yapan işte bu değerler” dedi.

Mega Center Kuru Gıda Hali Yönetimi Bahçıvan’ı Ziyaret Etti 02

Mega Center Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Altınkılıç, bugün İstanbul Sanayi Odasına tüm Mega Center üyelerinin mutlu olduğu bir ziyaret yaptıklarını, çünkü bütünüyle kendi aralarından yetişen, sektörün en değerli isimlerinden birinin İSO’nun başında olmasının gururunu yaşadıklarını söyledi. “Evet bugün çok gururlandığımız bir gün. Yağ iskelesi, Unkapanı, Rami ve Mega Center’dan gelen çok değerli bir insanı burada ziyaret etmekten büyük bir gurur duyuyoruz. Hem sektörde güçlü bir firmayı yönetmek ve hem de Türkiye’nin en güçlü ve saygın sivil toplum kuruluşlarından birinin başında olmanızdan dolayı çok gururluyuz. Biz buralarda bizden bir ismin olmasını her zaman hissediyoruz. Ayrıca Rami ve Mega Center iş dünyası olarak her zaman yanınızda olduğunuzu bilmenizi isteriz. Deneyimlerinizden her zaman faydalanmak isteriz. Bu belirsizlik ortamlarında sektör olarak sizlerin deneyim ve yönetim anlayışınıza ihtiyacımız var. Bu nedenle çok sık olmasa da zaman zaman bir araya gelmeye ve karşılıklı fikir alışverişi yapmakta büyük yarar gördüğümüzü söylemek istiyorum.”

İSO Başkanı Bahçıvan görüşme sırasında gıda sektörünün ne kadar önemli olduğundan söz etti ve şunları söyledi: “Bu sektör kuruşlar piyasasıdır. Dürüstlük bu sektörün en büyük sermayesidir. Bu sektörle ne kadar gurur duysak azdır. Sektörümüz çok rakamlara dökülmüyor ama hamdolsun bu piyasanın içinden çıkan bizler, çarşımız adına, sektörümüz adına bu dönemde önemli görevler üstlenmiş bu sektörün çocuklarıyız. Sektörümüz için buralarda elimizden geleni yapmalıyız, Ankara’ya gerekli mesajları ülkemiz adına, çalışanlarımız adına doğru bir şekilde ulaştırmalıyız.”

Bugün Türkiye’nin çözmesi gereken en ivedi konuların arasında tarım ve gıda konularının yer aldığını ifade eden İSO Başkanı Bahçıvan, “Bizler bu konuyu en iyi bilenler olarak çok iyi anlatmalıyız ki bu konuda ülkemiz adına en iyi çözümler bulunabilsin. Üretimden lojistiğe, söyleyeceklerimiz bazı acı gerçekler de olsa yarınlarımız için söyleyeceğiz.” dedi. Bahçıvan Türkiye’nin bugün en önemli sorununun kaynak israfı olduğunu vurguladı ve ülkemizin kaynaklarını bu kadar verimsiz kullanma lüksü olmadığını söyledi.

Mega Center Kuru Gıda Hali Yönetimi Bahçıvan’ı Ziyaret Etti 03

Değişime açık olmak ve bundan korkmamak gerektiğinin altını çizen Erdal Bahçıvan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ne mutlu ki gıda gibi eskimeyecek ve hep var olacak bir alanda faaliyet gösteriyoruz. Bu işi babalarımızdan aldığımız bilgi ve birikimle nasıl daha ileriye götürebileceğimizi önümüze koyup değerlendirmemiz gerekiyor. Hepsinden önemlisi Türk tarımını güçlü bir hale getirebiliriz. Bu konuyu düşünmeliyiz. Nasıl oluyor da bu kadar güçlü bir tarım ülkesi olarak tarımda istediğimiz noktaya gelemememizi çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Kaynak var, bilgi var ama sonuç alıcı işler yapılamamasının nedenlerini çok iyi değerlendirmek gerekiyor. Özellikle tarımda yapmamız gereken çok iş var.”

Gıda sektörünün güncel konularının da gündeme geldiği ziyaret, bu tür ziyaret ve istişarelerin daha sıklıkla yapılması dilekleriyle son buldu.