“NATO Alımlarında Sanayi İçin Fırsatlar” Semineri 46 Şirketin Katılımıyla Gerçekleşti

  • Diğer Haberler
nato-semineri-02

İSO (İstanbul Sanayi Odası), “NATO alımlarında sanayi için fırsatlar” adıyla NATO’nun uluslararası ihaleleri ile ihalelere katılabilmek için izlenmesi gereken adımlar hakkında detaylı bilgilerin verildiği bir seminer gerçekleştirdi.

İSO üyesi 46 sanayi firmasından temsilcilerin katılımı ile gerçekleştirilen seminer, SSM Brüksel İşbirliği Ofisi Kıdemli Bölge Temsilcisi Turgay Bakkal tarafından verildi.

Bakkal tarafından, katılımcılara NATO’nun organizasyonel yapısı, NATO bünyesinde yer alan ve ihale çağrılarında bulunan NCIA ve NSPA gibi farklı ajansların iştigal alanları ve bu ajansların çağrıya çıktıkları ihale konuları hakkında bilgiler aktarıldı.

Bununla birlikte, sanayi firmalarımızın NATO’ya bağlı ajanslar tarafından açılan ihalelerde yer alabilmek ve bu ajanslarla iş yapabilmek için hangi prosedürleri izlemeleri gerektiğini anlatan Turgay Bakkal, NATO’nun ihale duyurularından haberdar olabilmek için NATO tedarikçi listesine nasıl kayıt yaptırılacağı ve bu ihalelerde yer alabilmek için dikkat edilmesi gereken hususları katılımcılar ile paylaştı.

Seminer, Turgay Bakkal’ın sunumunu takiben, katılımcıların sorularının yanıtlandığı soru cevap bölümü ile sona erdi.