Osmanbey İş Dünyasını Temsil Eden OTİAD Yönetimi, İSO Başkanı’nı Ziyaret Etti

  • Diğer Haberler
otiad-ziyaret-01

Osmanbey Tekstilci İş İnsanları Derneği (OTİAD) Yönetimi, Başkan Rıdvan Kandağ başkanlığında İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan’ı ziyaret etti. İSO Başkan Yardımcısı İrfan Özhamaratlı’nın da bulunduğu Odakule’deki ziyaretteki heyette OTİAD Yönetim Kurulu Başkan Vekili Tamer Pala, Yönetim Kurulu Üyeleri Eda Arpacı, Yönetim Kurulu Yedek Üyesi Berat Kayışkan ve Genel Sekreter Mertgün Elmas yer aldı.

İSO Başkanı Bahçıvan, görüşmede İSO’nun sektörel dernekler ile yürüttüğü çalışmalardan ve işbirliklerinden bahsetti. Bahçıvan, diğer tüm sektörel derneklerle olduğu gibi OTİAD ile de her zaman yakın bir iletişim içinde olmak istediklerini ve sorunlarına çözüm bulmak noktasında ortak hereket edebileceklerini dile getirdi. Özellikle İSO’nun son dönemlerin en önemli gelişmelerinden biri olan arabuluculuk ile ilgili İSO faaliyetlerini aktaran Bahçıvan, OTİAD üyelerinin de bu hizmetten yararlanmasını tavsiye etti.

Görüşmede Osmanbey tekstil sanayisinin genel yapısı ve yarattığı ekosistem ile ilgili ayrıntılı bir sunum yapıldı. Bölgede 29.782 kişinin istihdam edildiğinin ve çalışanların yüzde 46’sının kadın olduğunun belirtildiği sunumda sektörün 1.5 milyar dolar ihracat yaptığı aktarıldı. Türkiye ihracatının yüzde 7,5’ini gerçekleştirdiklerinin kaydedildiği sunumda 2018 ihracat hedefinin 1 milyar 650 milyon dolar olduğu ifade edildi. Bölgenin çok önemli markalar çıkardığı anlatılırken yurtdışında kendi yapılandırmalarını oluşturan firmaların yüzde 22’sinin Osmanbey’den çıktığı vurgulandı.