Pakistan’ın Belucistan Eyaleti’nden Türk Sanayicisine Yatırım Daveti

  • Diğer Haberler
pakistan-heyeti-ziyareti-01

Karşılıklı işbirliği ve yatırım fırsatlarını değerlendirmek üzere Türkiye’de temaslarda bulunan Pakistan Belucistan Eyaleti’nden bir heyet, İstanbul Sanayi Odası’nı (İSO) ziyaret etti. İSO Yönetim Kurulu Üyesi Serdar Urfalılar’ın ev sahipliğinde ağırlanan heyetin başkanlığını Belucistan Eyalet Bakanı Dr. Hamid Khan yaptı. Toplantıda Pakistan heyeti, Türk firmalarına gemi inşaatı ve yapı malzemeleri sektörlerinde Pakistan ile işbirliği yapma çağrısında bulundu. Önümüzdeki dönemde Çin-Pakistan ekonomik koridorunun devreye girmesiyle Pakistan ekonomisinin önemli bir ivme kazanacağını kaydeden katılımcılar, Türk sanayici ve iş insanlarının bu süreçte önemi artacak olan Belucistan bölgesine yatırım yapmasını talep etti.

>İSO Yönetim Kurulu Üyesi Serdar Urfalılar (Sağda), Belucistan Eyalet Bakanı Dr. Hamid Khan (Solda)
İSO Yönetim Kurulu Üyesi
Serdar Urfalılar (Sağda),
Belucistan Eyalet Bakanı
Dr. Hamid Khan (Solda)

Toplantıda konuşan İSO Yönetim Kurulu Üyesi Serdar Urfalılar, Türkiye’de “kardeş ülke” dendiğinde akla ilk gelen ülkenin Pakistan olmasını hatırlattı ve Pakistan’ın Türkiye ekonomisi için de çok özel bir yeri olduğunu söyledi. Ortak bir sınırları olmamasına rağmen Pakistan’la hep yakın olduklarını kaydeden Urfalılar, tarih boyunca iki ülkenin çeşitli diplomatik zeminlerde birbirine dost elini uzatmasının ve zor günlerde karşılıklı olarak birbirinin yardımına koşmasının bunu en açık şekilde ortaya koyduğunu dile getirdi.

Urfalılar, “Ne yazık ki ülkelerimiz arasındaki ticaret hacmi potansiyelin çok altındadır. 2016 yılında yaklaşık 610 milyon dolar olarak gerçekleşen ticaret hacmimizin, yakın zamanda tamamlanması hedeflenen Serbest Ticaret Anlaşması ile süratle artacağına inanıyoruz. Ayrıca, değerli heyetinizin bugün yaptığı ziyaret gibi, iki ülke arasında düzenlenecek karşılıklı heyetler ve ülkelerimizin karşılıklı olarak tanıtımına yönelik etkinlikler, ekonomik ilişkilerimizin daha ileri noktalara taşınmasına önemli katkıda bulunacaktır” şeklinde konuştu.

Pakistan’ın Belucistan Eyaleti’nden Türk Sanayicisine Yatırım Daveti 02

Pakistan İstanbul Başkonsolosu Dr. Yousaf Junaid‘in de eşlik ettiği ziyarette Belucistan Eyalet Bakanı Dr. Hamid Khan da iki ülke ekonomisinin daha yüksek bir ticaret yapma potansiyeli taşıdığını söyleyerek özellikle Türk yatırımcıları ülkelerindeki yatırım imkanlarını değerlendirmeye çağırdı. Pakistan’ın Belucistan eyaletinden yetkili isimlerin katıldığı ziyarette İSO heyetinde de İSO Meclis Üyesi Bilal Kütük, İSO 24. Grup Demir Çelik ve Sıcak Hadde Mamulleri Sanayi Meslek Komitesi Başkanı Mehmet Ali Fincan ile Vekon Satış Yöneticisi Agah Ünver Şanal yer aldı.

Pakistan’ın Belucistan Eyaleti’nden Türk Sanayicisine Yatırım Daveti 01