Plastik Sanayicileri İSO Başkanı Erdal Bahçıvan’ı Ziyaret Etti

  • Diğer Haberler
pagder-baskani-ziyaret-01_ic

Plastik Sanayicileri Derneği’nin (PAGDER) Yönetim Kurulu Başkanı Reha Gür, beraberinde PAGDER Yönetim Kurulu üyelerinin yer aldığı bir heyet ile İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan’ı ziyaret etti. Odakule’deki ziyarette İSO Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Tacir ve İSO Meclis Üyesi Ömer Karadeniz de yer aldı. PAGDER heyetinde ise Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Selçuk Gülsün ve Oğuzhan Gürlek, Yönetim Kurulu Üyeleri Utku Şahin, Genel Sekreter Selçuk Mutlu ve PAGDER Komite Üyeleri Melih Ateşcan ve Tarık Özdemir bulundu.

İSO Başkanı Bahçıvan, plastik sektörünün İSO’daki gücünün her geçen gün arttığını söyledi. Türk sanayisinde yerlileşme noktasında sanayicilerin çok duyarlı olması gerektiğini belirten Bahçıvan, petrokimya alanındaki yerli yatırımların artırılması gerektiğini ifade etti. Özellikle finansman konusunda ve fiyatlandırmada bunu göz ardı edemeyeceklerini kaydeden Bahçıvan, bu sorunlar halledildiğinde sektörde hacmin büyüyeceğini ve tüketici açısından da büyük fark ortaya çıkacağını dile getirdi.

Plastik Sanayicileri İSO Başkanı Erdal Bahçıvan’ı Ziyaret Etti 01

Bahçıvan sanayicilerin sorunlarından söz ederken, finans yönetiminde sanayicilerin istenilen seviyeden uzak olduğuna dikkat çekti, sanayicilerin inovatif yöntemlere ve projelere kapalı olduğunu anlattı. Sanayicilerin bir makine için harcadığı eforun onda birini kaliteli finansman arayışına harcasa çok şeyin değişeceğini vurgulayan Bahçıvan, dünyada Türkiye’deki düzeyde karlılıkta çalışan bankalar olmadığını belirtti. Bahçıvan, finansal enstrümanlarını çeşitlendirmeleri gerektiğini kaydetti.

Plastik sektörünün gelecekte en çok büyüyecek sektör olacağını ifade eden Bahçıvan, fırsatlar konusunda farkındalık yaratmaları gerektiğini söyledi. Kaynakların yabancılara verilmemesi adına yerli makineye yönelik olarak firma sahiplerinin cesaretlendirilmesi gerektiğini dile getiren Bahçıvan, sanayicilere bu riskin ortağı olduğunu göstermeden yerli makine kullanımında ilerleyemeyeceklerini ifade etti. Bahçıvan, bu konuda ilerleme sağlanamadığı takdirde ülkede üretilen katma değeri yabancılara kaptıracaklarını anlattı.

PAGDER Yönetim Kurulu Üyeleri ise görüşmede sektör ile ilgili yaşanan gelişmeler ve güncel konular hakkında bilgi verdi. PAGDER Yönetim Kurulu Başkanı Reha Gür, yakın gelecekte Türkiye’de dört yeni petrokimya tesisinin yatırımlarının başlayacağını ve bunun yerli üretimin gücünü artıracağını söyledi. Haksız rekabeti ortadan kaldırmak için ciddi bir çalışma yaptıklarını anlatan Gür, 2019 yılında yapacakları ve hem yerli hem yabancı katılımcıların olacağı büyük sektörel buluşma için destek istedi.

Plastik Sanayicileri İSO Başkanı Erdal Bahçıvan’ı Ziyaret Etti 02