SAHA İstanbul Yönetimi’nden İSO Başkanı Bahçıvan’a Nezaket Ziyareti

  • Diğer Haberler
saha-istanbul-ziyaret-01

Savunma Havacılık ve Uzay Kümelenmesi Derneği (SAHA İstanbul) Yönetimi, İSO Başkanı Erdal Bahçıvan’a bir nezaket ziyaretinde bulundu. Odakule’de gerçekleşen ziyarette SAHA İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Büyükdede’nin başkanlığındaki heyette Başkan Yardımcısı Bülent Şener, Yönetim Kurulu Üyeleri Fazıl Böyet, Murat Günal, Prof. Dr. İbrahim Özkul, Adil Nalbant ve Genel Sekreter İlhami Keleş yer aldı.

İSO Başkanı Erdal Bahçıvan, SAHA İstanbul kurulduğundan itibaren İstanbul sanayisinin savunma sektöründe bir yeri olduğunu ve iyi bir partner olabileceğini ortaya koyduğunu söyledi. Bahçıvan, bu alanda SAHA İstanbul’un çalışmaları ile birlikte İstanbul’un yılların farkını hızla kapatacağına değindi. Türkiye ekonomisinin SAHA İstanbul gibi güçlü kümelenmelere ihtiyacı olduğunu belirten Bahçıvan, içinde bulundukları sürecin bu konuda büyük fırsatlar sunduğunu dile getirdi. Sanayicilerin bu konuda özgüveninin yüksek olması gerektiğine dikkat çeken Bahçıvan, savunmada önde tuttukları tek faktörün vatan sevgisi olduğunu kaydetti. Bahçıvan, bu bağlamda savunma sanayisinde sanayiciler olarak güçlü bir atak yapmaları gerektiğine işaret etti. İSO olarak Türkiye için vizyon üreten sektörel derneklerle her zaman yoğun temas içinde olmak istediklerini ifade eden Bahçıvan, İSO’nun bu konuda elini taşın altına koyanlara destek olacağını belirtti.

SAHA İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Büyükdede ise Ankara’nın dar çerçevesinde bir şey yapılamayacağını görünce İstanbul’a açılım yapmak istediklerini söyledi. Sakarya, İzmit, Tekirdağ, Bursa gibi kentlerin bu konuda İstanbul ile kenetlendiğini aktaran Büyükdede, SAHA İstanbul’a büyük bir katılım olduğunu ve İSO’yu kardeş kuruluş olarak gördüklerini ifade etti. Büyükdede,” SAHA İstanbul’u iyi ki kurmuşuz, düşündüğümüzden çok hızlı büyüdük. Bugün şirketlerimizin yüksek talepleriyle karşı karşıyayız. Büyük fırsatlar var ve biz büyük bir sorumluluk ile karşı karşıya bulunuyoruz. En büyük avantajımız odalarımızın bizimle olması” şeklinde konuştu.