Ticaret Bakan Yardımcısı Rıza Tuna Turagay ile Sanayiciler, İstişare Toplantısında Buluştu

  • Diğer Haberler
ticaret-bakan-yrd-01_v2_2

İstanbul Sanayi Odası’nın (İSO) sanayimizin sorunlarını karşılıklı olarak ele alıp çözümler üretmek amacıyla ilgili bakanlıklarla gerçekleştirdiği istişare toplantılarına bir yenisi eklendi. İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan’ın ev sahipliğinde, Ticaret Bakan Yardımcısı Sayın Rıza Tuna Turagay’ı sanayicilerle buluşturan toplantıya; İSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İrfan Özhamaratlı, İSO Yönetim Kurulu Üyeleri Sadık Ayhan Saruhan (Sayman), Sultan Tepe ve Mustafa Tacir de katıldı.

22 Mart 2019 tarihinde yapılan istişare toplantısına Ticaret Bakanlığı Bakan Yardımcısı Danışmanları Ali Said Dolu, Sinan Aktan ve İSO Meclis Üyeleri ile Meslek Komitesi üyesi sanayiciler katıldı. İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan’ın başkanlığında gerçekleşen toplantıda Ticaret Bakanlığı’nın faaliyet alanına giren konularda, İSO Meslek Komitesi üyelerinin gündemlerindeki sorun ve çözüm önerileri konuşuldu. Toplantıda 20 Meslek Komitesi tarafından hazırlanan 75 konu başlığı Ticaret Bakan Yardımcısı Rıza Tuna Turagay’a rapor halinde sunuldu.

İSO Başkanı Erdal Bahçıvan, toplantının açılışında yaptığı konuşmada Ticaret Bakan Yardımcısı Rıza Tuna Turagay’ın bu önemli görevde bulunmasının sanayiciler açısından büyük bir şans olduğunu söyledi.

Hem özel sektördeki deneyimleri hem de kamudaki görevinin Turagay’a kazandırdığı birikimlerin sanayiciler ile Ankara arasında güçlü bir köprü olacağının altını çizen Bahçıvan özetle şunu dedi: “Bu bizim için büyük bir fırsat. Sayın Bakan Yardımcımızın, bu süreçte bizi anlayan bir dost olarak Ankara ile aramızda çok önemli bir bağlantı olacağını söylemek istiyorum.”

Ticaret Bakanlığı ile daha önce de benzer toplantılar yaptıklarını, bu toplantılardan çok da verimli sonuçlar elde ettiklerini dile getiren İSO Başkanı Bahçıvan “Bugün de yeni dönemde bunun sürüyor olmasının memnuniyetini yaşıyoruz. Sayın Turagay’a bizi buraya kadar gelerek bilfiil dinliyor olduğu için çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Ticaret Bakan Yardımcısı Rıza Tuna Turagay da toplantının başlangıcında kısa bir konuşma yaparak bu buluşmadan duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve şunları söyledi:

“Bizim amacımız sizlerle işbirliği içinde Türkiye’nin sorunlarını çözebilmek. Bu tür toplantıların önümüzdeki dönemde de sürmesini istiyorum. Yalnız bu toplantılarda dile getirilen konularla ilgili olarak biz sizlerle nasıl empati yapıyorsak, bazı isteklerde bulunurken sizin de empati yapmanızı rica ediyoruz. Gerçekten çözülmesi imkan dahilinde olan küçük bir dokunuş ile çözebileceğimiz konulara odaklanmamızı öneriyorum.”

Güncel ekonomik gelişmeler hakkında da kısa bir değerlendirme yapan Bakan Yardımcısı Turagay şöyle dedi: “Ekonomimizin zorlu dönemden geçtiği bugünlerde öncelikle ihracatımızı artırmamız gerekiyor. Bu kapsamda burada gelen öneriler içinde realize edebileceğimiz konuları en kısa sürede ele alarak çözüme kavuşturacağız. Önümüzdeki dönemde bütün destek programlarını yeniden masaya yatıracağız. Sizlerin geri bildirimlerinin bizim için bu süreçte çok önemli olacağını bilmenizi isterim. Nerede yanlış yapıyoruz, nereyi düzeltmemiz gerekiyor noktasında bizlere yardımcı olmanızı istiyoruz.”

Yapılan açılış konuşmalarının ardından toplantıya katılan 20 Meslek Komitesinin üyeleri, tek tek söz alarak gündemlerindeki önemli konular hakkındaki sunumlarını yaptı ve yaşadıkları sorunların çözümü için önerilerini aktardı. Ticaret Bakan Yardımcısı Rıza Tuna Turagay sanayicileri tek tek dinleyerek not aldığı konular hakkında sıcağı sıcağına değerlendirmesini yaptı ve aktarılan konuların çözüm yolu konusunda MESKOM üyeleri ile istişarede bulundu.