Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan Tarafından ‘‘Kolay İhracat Platformu’’nun Kurulduğu Açıklandı

  • Diğer Haberler
ihracat-platformu-05

Ticaret Bakanlığı uzun süredir üzerinde çalıştığı “Kolay İhracat Platformu”nu, 28 Ağustos’ta yapılan lansman ile hizmete açtı. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, yapılan toplantıda "Kolay İhracat Platformu”nu Bakanlığın ihracatçılara ve girişimcilere sunduğu danışmanlığın kalitesini ve kapsamını yükseltecek bir platform olarak devreye aldıklarını açıkladı. 

Ticaret Bakan Yardımcıları Rıza Tuna Turagay ile Gonca Yılmaz Batur’un da yer aldığı toplantıya, İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, TİM Başkanı İsmail Gülle, İTO Başkanı Şekip Avdagiç ve Türk Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün de katıldı.

Ticaret Bakanı Pekcan toplantıda yaptığı açıklamada “Ticaret Bakanlığı Kolay İhracat Platformu Lansmanı”nda konu ile ilgili kamuoyunu bilgilendiren Bakan Pekcan "Kolay İhracat Platformu ile artık her bir ihracatçımızın, yapay zeka teknolojisi ile çalışan dijital bir danışmanı olacak” dedi.

Bakan Pekcan, tüm yurt dışı emsallerinden açık ara önde olan Kolay İhracat Platformu ile Türkiye’nin dış ticaretinde yepyeni bir döneme adım atıldığını vurguladı. Bakan Pekcan "Platformumuzun I. Fazını bugün itibarıyla firmalarımızın kullanımına açacağız. II. Faz çalışmalarını ise yıl sonuna kadar tamamlayacağız" dedi.


Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Kolay İhracat Platformu’nun kapsamı, niteliği, hedef kitle ve etki alanı, ayrıca içinde barındırdığı teknoloji itibarıyla bugüne kadar tamamladıkları tüm projelerin ötesine geçtiğini söyledi. 

Bugünün küresel dijital ekonomisinde oluşan devasa bilgi havuzunu etkin şekilde kullanabilmenin oldukça kritik hale geldiğini belirten Pekcan, bilgiyi doğru ve etkin şekilde kullanabilen, dijital ekonomi alanında doğru adımlar atabilen ülkeler ve şirketlerin öne çıktığını dile getirdi. 

Pekcan, Türkiye’nin, ekonomik büyümede, kalkınmada, yerli ve milli üretimde, ihracatta çok ciddi hedeflerinin bulunduğunu ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Hedeflerimize ulaşmamız adına dijital ekonomiye en iyi şekilde adapte olabilmemiz gerekmektedir. Biz de Ticaret Bakanlığı olarak bu vizyonla çalışıyoruz. Firmalarımızı dijitalleşme alanında cesaretlendirme ve desteklemenin ötesinde Bakanlık olarak kendi iş süreçlerimizde ve sunduğumuz hizmetlerde dijital teknolojileri yakından takip ediyor, bunları iş süreçlerimize adapte ediyoruz. Dijitalleşme ve otomasyon alanında öncü ve örnek bir kurum olma vizyonu ile hareket etmeye devam ediyoruz. Kolay İhracat Platformumuz da bu vizyonla geliştirdiğimiz projelerin en son ve en gelişmiş örneğidir. Kolay İhracat Platformu ile dış ticaretimizde yepyeni bir döneme adım atıyoruz. Kolay İhracat Platformu hem ihracatçımız hem de Bakanlığımız için yeni bir sayfa olacak.”