Ticaret Bakanlığı, Sanayicilere Kolay İhracat Platformu Semineri Verdi

kolay-ihracat-02

Ticaret Bakanlığı, geçen ay aralarında İSO Başkanı Erdal Bahçıvan’ın da yer aldığı ilgili sivil toplum kuruluşlarının başkanlarının katılımıyla, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan tarafından lansmanı yapılan “Kolay İhracat Platformu’nu sahada da iş dünyasına anlatmaya başladı. Bunun için aralarında ağırlıklı ihracatçı kuruluşların bulunduğu sivil toplum örgütlerine yönelik bir seminer dizisi başlatan Ticaret Bakanlığının ilgili birimleri, söz konusu platformunun nasıl oluştuğu, hedefleri, amaçları ve nasıl kullanılacağına ilişkin katılımcıları bilgilendiriyor. Bu bağlamda İstanbul Sanayi Odası’nda da video konferans yöntemiyle bir eğitim semineri düzenleyen Ticaret Bakanlığı’nın seminerine sanayicilerden yoğun ilgi olduğu görüldü.

Ticaret Bakanlığı İhracat
Genel Müdürlüğü Davranışsal
Kamu Politikaları ve Yeni Nesil
Teknolojiler Şube Müdürü Yasin Uzun

Kolay İhracat Platformu hakkında daha kapsamlı bilgilendirilme ile birlikte platform hakkında ortaya çıkan soruları yanıtlamayı amaçlayan seminer Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü Davranışsal Kamu Politikaları ve Yeni Nesil Teknolojiler Şube Müdürü Yasin Uzun tarafından verildi. Uzun, önce Kolay Platform hakkında ayrıntılı bir sunum yaptı ve daha sonra da sanayicilerden gelen soruları yanıtladı.

Kolay İhracat Platformu Kullanım Kılavuzu Attach