TOBB İstanbul GGK Yönetimi Çalışmaları Hakkında İSO Yönetimini Bilgilendirdi

  • Diğer Haberler
tobb-ggk-ziyareti-02

TOBB İstanbul Genç Girişimciler Kurulu (GGK) Yönetimi, geçen dönem çalışmaları hakkında bilgi aktarmak ve değerlendirmelerini almak üzere İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan’ı ziyaret etti. Odakule’deki buluşmaya İSO Yönetim Kurulu Üyesi Cemal Keleş de katıldı. Geçmiş dönemdeki çalışmaları ve bu dönemde hazırladıkları 10 maddelik vizyon projelerinden söz eden, TOBB İstanbul GGK İcra Kurulu Başkanı Abdulsamet Temel, çıkardıkları Türkiye’nin ilk hakemli girişimcilik dergisini Bahçıvan’a takdim etti.

Görüşmeye TOBB İstanbul GGK İcra Komitesi Üyesi İlknur Cantürk, Kurumsal ve Uluslararası İlişkiler Çalışma Grubu Başkanı Erdem Dereli, Üye ve Kurul İlişkileri Çalışma Grubu Başkanı Serdar Akdemir, Eğitim ve Sosyal İşler Çalışma Grubu Başkanı Damla Güven, Kurumsal ve Uluslararası İlişkiler Çalışma Grubu Bşk. Yrd. İlker Bıyık, Girişimci Kulüpler Platformu Başkanı Serdar Kuvaz ve Girişimci Kulüpler Platformu Başkan Yardımcısı Fahrettin Can Ordu katıldı.

İSO Başkanı Bahçıvan, görüşmede İstanbul havzasındaki genç girişimcilerin çok farklı olduğunu çok iyi anlatmaları gerektiğini söyledi. Buradaki potansiyelin, birikimin, enerjinin, iş heyecanının ve proje kapasitesinin çok daha büyük ve yüksek olduğunu belirten Bahçıvan, İstanbul’daki yapının üzerinde çok daha farklı bir metodoloji ile çalışılması gerektiğine inandıklarını dile getirdi. Bunun için ellerinden geleni yapacaklarını ifade eden Bahçıvan, TOBB cephesinde İstanbul GGK’nın farklılığını anlatmak ve köprü olmayı sağlamak konusunda ellerinden geleni yapacaklarına dikkat çekti.

Görüşmede üzerinde çalıştıkları ve gerçekleştirdikleri bazı projeler hakkında bilgi veren Temel özellikle girişimcilik endeksi üzerinde durdu ve İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde 4 bin öğrenciyle yaptıkları ve sadece İstanbul’u kapsayan araştırmanın sonuçlarını yakında açıklayacaklarını söyledi. Liselerdeki girişimcilik derslerinin daha doğru ve dolu dolu geçmesi için bu liselerde ders vermek üzere beş okulda ders verdiklerini anlatan Temel, 35 üniversitenin girişimci kulüplerini kapsayan bir girişimcilik platformunu kurduklarını ve bunun İstanbul’da bu konuda yapılan ilk çalışma olduğunu aktardı. Girişimcilik ekosistem buluşmalarını gerçekleştirdiklerini ve melek yatırımcılar, melek yatırımcı ağları, üniversiteler, girişimciler ve akademisyenleri İstanbul’da bir araya getirdiklerini dile getiren Temel, girişimcilik ekosistemi noktasında nelerin yapılabileceğine ilişkin kitaplar çıkardıklarını ifade etti.

Mobil girişimcilik merkezi kurmak istediklerini ve bir TIR’ı tasarlayıp, Milli Eğitim Bakanlığı ile protokol yaparak, belirli bölgelere giderek girişimcilikle ilgili eğitimler vermek istediklerini belirten Temel, İstanbul’da da bir girişimcilik vadisi oluşturmaya ihtiyaçları olduğunu aktardı. Yüksek potansiyele sahip olduklarını ama kümülatif olarak girişimcileri toparlayabilecekleri bir yer olmadığına değinen Temel, staj konusuna eğilmek ve bu konuda üniversitelerde farkındalık yaratmak istediklerini dile getirdi.