Türkiye Sigorta Birliği Yönetimi, Uğur Gülen Başkanlığında İSO Başkanı Erdal Bahçıvan ile Bir Araya Geldi

  • Diğer Haberler
tsb_ziyaret_manset_01

Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Yönetimi, TSB Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Gülen başkanlığındaki heyetle İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan’ı ziyaret etti. İSO genel merkezi Odakule binasında gerçekleşen görüşmede TSB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Ahmet Yaşar ile Taylan Türkölmez, TSB Genel Sekreteri Özgür Obalı ve İSO Genel Sekreteri Haktan Akın da yer aldı.

Sanayi sektörünün sigorta konusundaki ihtiyaçları ve beklentileri üzerinde değerlendirmelerin yapıldığı ziyarette sigorta sektörünün Türkiye ekonomisi ve özellikle sanayi sektörü açısından önemi masaya yatırıldı. Sanayicilerin risklerini yönetmeleri ve işlerini güvence altına almaları açısından sigorta sektörünün hayati öneme sahip olduğunun vurgulandığı görüşmede İSO’nun Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın katılımıyla düzenlediği “Türkiye'de Sanayinin Sigortalanması ve Çözüm Önerileri” panelinin yansımaları üzerine de fikir alışverişinde bulunuldu. İki kurum arasındaki iletişimin, sanayicilerin ve sigorta sektörünün ihtiyaçlarına daha etkin şekilde yanıt verebilmek adına, artırılması konusunda fikir birliğine varıldı.

İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan ziyaret sırasında şu görüşleri dile getirdi:

“Bizim üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeye hazırız. Yönetim Kurulu olarak, sigortayı gündemimize almış bir sivil toplum kuruluşuyuz. Sigorta, toplumsal barışı sağlamanın önemli bir yoludur ve toplumun refahı için hayati öneme sahip bir güvencedir. Sanayicilerin sigorta bilincinin en yüksek olduğu kesim olduğunu söyleyebilirim. Sigortacılığın hem nitelik hem de nicelik açısından gelişmesi için yapabileceklerimiz var. İSO Akademi aracılığıyla sigorta bilincinin artırılması için çeşitli eğitim toplantıları düzenleyebiliriz. Bu tür çalışmalar için üç veya dört farklı eğitim konusu belirleyerek bilgi aktarımında bulunabiliriz.

Sigortasızlık, bir tür vergi kaybı olarak değerlendirilmelidir. Sadece deprem gibi riskli durumlarda değil, toplumun genel sigorta bilincinin artırılması için algı oluşturabiliriz. Sigorta, tasarruf yapmayı güçlendirecek ve ülkemizin ekonomik sorunlarına katkı sağlayacaktır. Bireysel Emeklilik Sistemi (BES), bu konuda yapılan en önemli desteklerden biridir.

Her türlü çalışmanıza katkı sunmaya hazırız. Sigortacılığın güçlendiği ve yaygınlaştığı bir ülke, birçok açıdan kazançlı çıkar. Gerçek anlamda sigortacılığı hayatına entegre edenler, risklerini sigorta yoluyla yönetirken, sigortasız kalanlar ise beklenmedik maliyetlerle karşılaşabilir. Ben, bir sanayici olarak sigortasızlığın rekabette avantaj sağlamadığını vurgulamak istiyorum.”

TSB Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Gülen de şunları söyledi:

“Geçen yıl yaşadığımız Kahramanmaraş depremi sigorta konusunda önemli bir uyarı niteliği taşımaktadır. Acenteleri bir tür 'risk doktoru' olarak kabul edebiliriz. Sigorta konusunda problem olarak düşünülen konulara ilişkin çalışma grupları oluşturmayı çok isteriz.

Biz endüstrimizin, sektörümüzün zarar görmesini hiç istemeyiz. Sigorta konusunda farkındalığı artırmak ve ticaret kesimleri ile sanayicilere rol model olmak önemlidir. Bu çerçevede, farklı bir çalışma modeli oluşturulması ve ortak çalışmalar yapılması konusunda mutabık kaldık.”

Görüşmeler sırasında özellikle sanayi kesiminde sigorta algısının güçlenmesi ve yaygınlaşması için farklı bir çalışma modeli kurmak üzere iki kurumun el birliğiyle neler yapılabileceğini ortaya çıkaracak bir çalıştay yapılması konusunda mutabık kalındı.