Türkiye-AB Ticari ve Ekonomik İlişkileri Yuvarlak Masa Toplantısı Odakule’de Ticaret Bakanlığı Ev Sahipliğinde Yapıldı

  • Diğer Haberler
manset_ticaret_bkanligi

T.C. Ticaret Bakanlığı tarafından düzenlenen Türkiye- Avrupa Birliği (AB) Ticari ve Ekonomik İlişkileri Yuvarlak Masa Toplantısı, Ticaret Bakan Yardımcısı Mustafa Tuzcu ev sahipliğinde Odakule'de gerçekleşti.

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan’ın da katıldığı toplantıda, Avrupa Komisyonu Ticaret Genel Müdürü Sabine Weyand, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şekib Avdagiç, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Nail Olpak, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkan Yardımcısı Abdurrahman Uzun, İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV) Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Haluk Kabaalioğlu ve Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) Yönetim Kurulu Üyesi Daniel Korioth ile Türkiye ve AB’den birçok kurum ve sivil toplum kuruluşundan temsilciler yer aldı. 

Toplantıda Türkiye ile AB arasında güncel ekonomik ve ticari konular ele alındı. Yaşanan sorunlar ile ilgili çözüm önerileri ortaya kondu. Gelecekte bu ilişkilerin daha da iyileştirilmesi için istişarelerde bulunuldu.