Türkiye'de Sanayinin Nabzını Tutan İSO’nun “SANAYİ” Dergisi 50 Yaşında

  • Diğer Haberler
İSO Sanayi dergisi 50 yaşına bastı

İstanbul Sanayi Odası’nın (İSO) aylık dergisi Sanayi, Mayıs sayısı ile birlikte 50’nci yaşını kutluyor. Sanayinin nabzını tutan, sorunlara çözüm önerisi getiren vizyoner yaklaşımıyla öne çıkan dergi, alanında Türkiye’nin en uzun soluklu yayınlarından biri olma özelliği taşıyor.

İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan: “Odamızın ve üyelerimizin sesi olan dergimizin Türkiye ekonomisi ve sanayisine yaptığı katkılardan dolayı gurur duyuyoruz” dedi

Sanayi dergisinin mayıs ayındaki yeni sayısı ile birlikte, 15 Mart 1966’da yayımlanan ve o dönem 2 liradan satışa sunulan ilk sayısı da ek olarak veriliyor.

İSO üyelerine haber ve bilgi sağlamak amacıyla 15 Mart 1966’da yayın hayatına başlayan dergi, ilk sayısından itibaren sanayinin ve sanayicilerin nabzını tutmayı sürdürüyor. Dergi, sanayicilerin görüş ve düşüncelerini ifade edebildiği bir platform olmasının yanında, sanayinin sorunlarına çözüm önerisi getiren vizyoner yaklaşımıyla da öne çıkıyor.

İSO Başkanı Erdal Bahçıvan

İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan “1966 yılından bu yana aralıksız odamızın ve üyelerimizin sesi olan dergimizin Türkiye sanayisine yaptığı katkılardan gurur duyuyoruz. Dergimiz misyonuna uygun olarak İSO’nun ve sanayicimizin görüşlerini kamuoyuna aktarmaya geçmişten aldığı güçle devam edecek. Nice 50 yıllar diliyorum” dedi.

Türkiye sanayisinin dönüşümüne tanıklık etti

Sanayi dergisinin mayıs ayındaki yeni sayısı ile birlikte 50’nci yıl şerefine 15 Mart 1966’da yayımlanan ve o dönem 2 liradan satışa sunulan ilk sayısı ek olarak veriliyor. Sanayi’nin mayıs sayısında 50 yıl boyunca derginin geçtiği aşamalar ve öne çıkan kapak konuları yer alırken, hem Türkiye’nin hem de İstanbul’un geçirdiği aşamalar sunuluyor.

1960’lı yıllarda yeni gelişmeye başlayan Türk sanayisinin bir ihracat devine dönüştüğü sürece tanıklık eden derginin bugüne kadarki kapaklarında, ekonomik krizler, enerji sorunları ve AB sürecinin yanında, Türkiye’nin gündeminde olan çok sayıda konu yer aldı.

Ekim 2013 tarihinden itibaren yeni formatı ile okuyucularının karşısına çıkan Sanayi dergisi, her ay bir sanayi sektörünü kapak konusu yapıyor. Dergide, dosya konuları, İSO Meclis gündemi, makro ekonomik analizler ve ekonomi dünyasından haberlerin de yer aldığı çok sayıda bölüm bulunuyor.