Üniversite-Sanayi İşbirliği Merkezleri Platformu 2. Kez Patent Fuarı’nı Gerçekleştirdi

  • Diğer Haberler
usimp-patent-fuari-02

İstanbul Sanayi Odası’nın (İSO) da üyeleri arasında yer aldığı Üniversite-Sanayi İşbirliği Merkezleri Platformu (ÜSİMP) tarafından 2.’si yapılan Patent Fuarı, 8-9 Kasım 2016 tarihlerinde Harbiye Askeri Müzesi’nde kapılarını ziyaretçilere açtı. Teknoloji Transfer Ofisleri’nin (TTO) teknoloji portföylerini, sektör temsilcilerine ve yatırımcılara tanıtım süreçlerinde destek olmayı ve üniversiteler ile yatırımcıları tek bir noktada buluşturmayı amaçlayan Fuar, 100'den fazla buluşu sanayicilere tanıtıyor.

Etkinliğin açılışında aynı zamanda ÜSİMP Yürütme Kurulu Üyesi de olan İSO Yönetim Kurulu Üyesi Ali Eren bir konuşma yaptı. Eren, 2023 hedefleri kapsamında 50 bin yerli patent başvurusuna ulaşabilmek için sanayi ile üniversitelerin “bilimin ticarileştirilmesi” noktasında birbirine muhtaç olduğunu söyledi. Paydaşlar arasındaki iletişimsizlik sorununu ortadan kaldırmak amacıyla, “Sanayi Platformu” adını verdikleri işbirliği platformunu 2014 yılı itibariyle hayata geçirdiklerini belirten Eren, bunun sonucunda sanayinin araştırma ve geliştirme alanlarındaki proje ihtiyaçlarını üniversite ve teknoloji transfer ofislerinin çözüm önerileri ile buluşturacak bir web portalı olan sanayiprojeleri.com ’ u hayata geçirdiklerini aktardı.

Teknopark ile ilgili İSO’nun çalışmalarından bahseden Eren, İSO Sanayi-Teknopark Ortak Çalışma Komisyonu’nu oluşturduklarını kaydetti. Komisyon’un teknopark yönetici şirketleri ile sanayi firmalarını buluşturduğunu dile getiren Eren, sanayiciler ile teknoloji geliştirme bölgeleri derneği (TGBD) temsilcileri, melek yatırımcılar, teknoparklarda yer alan girişimciler ve Borsa İstanbul temsilcileri gibi birçok paydaşın Komisyon içinde yer aldığını ifade etti.

19 Teknoloji Transfer Ofisi, 125 destekleyici kurum ve 800’e yakın katılımcısının gücüyle 100’den fazla patentli teknolojinin sergilendiği ÜSİMP Patent Fuarı’nda Buluştan İnovasyona Dönüşüm Hikayeleri, Teknoloji Değerleme, Sürdürülebilir Patent Portföy Yönetim Stratejileri, AR-GE Merkezlerinde Teknoloji Yönetimi başlıklarındaki paneller gerçekleştirildi. Etkinliğe katılan Teknoloji Transfer Ofisleri arasında İSO Sanayi Platformu üyeleri arasında yer alan İstanbul Teknik Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi, Koç Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Marmara Üniversitesi de yer alıyor.