Yeniden Refah Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Altınöz, İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan’ı Ziyaret Etti

  • Diğer Haberler
mehmet_altınöz_manset_01

Yeniden Refah Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Mehmet Altınöz, İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan’ı ziyaret etti. İSO genel merkez binası Odakule’de gerçekleşen görüşmede Altınöz’e Yeniden Refah Partisi İstanbul Milletvekili Doğan Bekin, Yeniden Refah Partisi İstanbul İl Başkan Yardımcıları Av. Mustafa Özer ile Mahir Karal ve Yeniden Refah Partisi MKYK Üyesi Yakup Polat eşlik etti.

İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan tarafından ağırlanan Altınöz’ün ziyaretinde hem ekonomik hem de tarihi miras açısından dünyanın en önemli metropollerinin başında gelen İstanbul’un sanayi ve ekonomik yapısı değerlendirdi. Yapılan nezaket ziyaretinin ardından gazetecilere kısa birer açıklama yapıldı.

İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, ziyarete ilişkin şunları söyledi:

“Söz konusu İstanbul olduğu zaman konuşulacak konulara zaman yetmiyor. İstanbul hepimizin sevdası. İstanbul'un en önemli konularından bir tanesi İstanbul'daki üretim hayatı, İstanbul'un sanayisi. İstanbul sanayisinin geleceğine dönük nitelikli bir boyutta geliştirmeye yönelik misafirlerimizin fikir ve değerlendirmelerini, projelerini bugünkü ziyaret esnasında değerlendirme ve üzerinde konuşma fırsatını bulduk.

Tarihin her döneminde bir marka şehri olan İstanbulumuzun Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında hak ettiği yerin çok daha ötesinde bir boyuta taşınması ve dünya markası şehirlerin belki de en önemlilerinden birisi olması dolayısıyla hepimizin hedefleri ve hayalleri var. Umuyorum ki biz İstanbul sanayicileri olarak üretim hayatını da bu niteliğe uygun bir şekilde geliştirme noktasında bu gelecek yolculuğunda kendimize ait olan görevi yapacağız. İstanbul'a ait fikirleri olan herkesi de gönül rahatlığıyla dinlemekten zevk alıyoruz. Sayın Altınöz’e çıkmış oldukları yolculukta başarılar diliyorum.”

Yeniden Refah Partisi İBB Başkan adayı Metin Altınöz de gerçekleştirmiş olduğu ziyaretle ilgili şunları söyledi:

“Yeniden Refah Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak sanayicilerle olan ilişkilerimizin önemine değinmek istiyorum. Burada aynı zamanda bir sanayici ve bir iş insanı olarak da sanayicilerin ve iş insanlarının özellikle İstanbulumuzdaki yatırım, üretim, istihdam, kalkınma ve ihracat hamlelerinde yaşadıkları problemleri bilen bir sanayici olarak değerli Başkanımıza inşallah İstanbul Belediye Başkanı olduğumuz takdirde neler yapacağımıza ilişkin de kısaca açıklamalarda bulunduk.

Birincisi İstanbul'da sanayicilik yapan arkadaşlarımızın, sanayicilerimizin özellikle yapacağı yatırımlarda İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ndeki işlerinin hızlı takibi için bir ofis açacağımızı, bu ofisimizin de tüm İSO üyelerine en hızlı bir şekilde 7/24 esasına göre hizmet vereceğini paylaştık. Bu hizmetin önemi şudur; Sanayicilik, özellikle yatırımcı olması açısından ülkemizin kalkınması açısından çok büyük bir değer. Bu değerin daha da katma değerli hale gelebilmesi için yapılan yatırımların karşılıklarının en hızlı bir şekilde alınabilmesi için yapılacak yatırımların saniye bile kaybetmeksizin en hızlı bir şekilde üretime başlayıp ihracat yapabilmesi adına bizim Büyükşehir Belediyesi olarak üzerimize düşen vazifeyi iki ay, üç ay, beş ay ertelemek suretiyle değil, o an içerisinde hızlı bir şekilde taleplerin yerine getirmesi için bu ofisi açacağımızı ifade ettik. İstanbul bir kültür şehri ancak en önemli istihdam ve sanayi şehri. Şehrimizin çeperlerinde sanayicilik nasıl olacak? Sanayi hızlı bir şekilde taşınmamalı çünkü orada bir kültür oluşuyor, bir altyapı ve know how oluşuyor. Sanayiciler hızlı bir şekilde taşındığı takdirde bu birikimi kaybetmiş oluyor. Bunun devamı için sanayi bölgelerinin hatta İstanbul’un bir anayasasının da ortaya konması suretiyle sanayi bölgelerinin özellikle teknokentlerin günümüzde dünyanın bilişim şartlarına da teknoloji şartlarına da uygun bir şekilde altyapıların oluşturulmasını değerli Başkanımızla birlikte istişare etmek suretiyle planlanacağını da belirttik.”