21. Yüzyılla Büyük Yüzleşme

  • Etkinlikler
calistay_02

İstanbul Sanayi Odası’nın (İSO) 12. Sanayi Kongresi’nin hazırlıkları sürüyor. Hazırlıklar, Türkiye’nin temel sanayi politikalarındaki alışılagelmiş bakış açılarından farklı bir yaklaşımla yapılıyor. Bu kapsamda 12. Sanayi Kongresi’ne, aralarında Türkiye’nin önde gelen akademisyen, sanayici, gazeteci, bürokrat ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin katıldığı dev çalıştaylarla gidiliyor.

“21. Yüzyılla Büyük Yüzleşme” adıyla gerçekleşecek olan 12. Sanayi Kongresi için amaçlanan hedefe ulaşmak için yapılacak olan dört çalıştaydan ilki 18 Ocak 2014 tarihinde gerçekleştirildi. Yüksek katma değerli üretimin, ekonomik kalkınmanın temeli olduğu anlayışı ile hayata geçirilecek olan İSO 12.Sanayi Kongresi’nin “Sonuç Bildirgesi”nin temelini oluşturacak çalıştayların ilki “Ekonomide Vasatlıkla Yüzleşme ve Bundan Çıkış Yolları” üzerineydi.

Akademi, sanayi, medya, sivil toplum kuruluşları ve bürokrasiden 60’ın üzerinde katılımcıyla gerçekleşen “Ekonomide Vasatlıkla Yüzleşme ve Bundan Çıkış Yolları” çalıştayının ön raporunu Dr. Can Fuat Gürlesel hazırlamıştı.

Sapanca’da, Güral Sapanca Otel’de yapılan çalıştaya, İSO yönetimi de tam destek verdi. İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, aynı zamanda Sanayi Kongresi Program Komitesi Başkanlığı’nı da yürüten İSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Adnan Dalgakıran’ın tam gün katıldığı çalıştaya ayrıca İSO Meclis Başkan Yardımcısı Hasan Büyükdede, İSO Yönetim Kurulu Üyeleri; İrfan Özhamaratlı, Ali Eren ve Ata Ceylan da bütün gün katkı sağladılar.

İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan ve Başkan Yardımcısı Adnan Dalgakıran’ın birer açılış konuşması yaptığı çalıştayı Yıldız Teknik Üniversitesi İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Kırcova yönetti.