Avrupa Birliği Yürüyüşüne En Güçlü Destek İSO’dan Gelecek

  • Etkinlikler
ikv-2014-02

İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV) yeni yönetimi, İSO’yu ziyaret ederek yeni çalışma dönemini İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan’a anlattı, bu çalışmaların bir eşgüdüm içinde yürütülmesi için destek istedi.

Aynı zamanda İKV’nin yeni yönetim kurulunda da görev alan İSO Meclis Başkanı Zeynep Bodur Okyay’ın da bulunduğu görüşmede özellikle 2015 yılında 50’nci yılını kutlayacak olan İKV’nin, bu kuruluş yıl dönümü etkinliklerinin etkin bir şekilde programlanması için neler yapılabileceği üzerinde duruldu.

İKV Başkanı Ömer Cihad Vardan başkanlığındaki heyet, İSO yönetimine öncelikli iş programlarından söz etti ve bu konuda hangi konulara odaklanacaklarını aktardı. Bunlardan biri İKV’nin 50’nci yıl kutlama çalışmaları olacak. İkincisi AB ile müzakerelerin devamı ve sıkı takibinin yapılması sağlanacak. Üçüncüsü Serbest Ticaret Anlaşmaları’nı (STA) çok daha etkin takip etmek olacak. Dördüncüsü de bu alandaki gelişmeler özellikle de Transatlantik Anlaşması konusunda iş dünyası sürekli enforme edilecek.

AB üyeliği sürecinde, kurucu bir ortakları olarak İSO’nin kendilerinden nasıl bir beklenti içinde olduğunu öğrenmek istediklerini söyleyen İKV’nin yeni başkanı Vardan, bir koordinasyon kurulu kurabileceklerini ve İSO’nun bu kurula bir temsilci gönderebileceğini söyledi.

İSO Başkanı Erdal Bahçıvan, İKV’den beklentilerinin, bu kurumun yeniden AB yolunda Türkiye’nin en güçlü lobi örgütü olduğunu ortaya koyması olduğunu vurguladı. Bunun siyasete, bürokrasiye ve her kesime mutlaka anlatılması gerektiğin söyleyen Bahçıvan, yanı sıra İKV’nin artık AB yolunda çok daha somut ve temel hedefler koyması gerektiğinin altını çizdi.

Bahçıvan İKV’nin AB yolundaki çalışmalarına her türlü manevi desteği vermeye hazır olduklarını belirti ve yönetim bazındaki toplantıların üç ayda bir yapılmasını istedi. İKV yönetimi tarafından da sıcak karşılanan bu öneri, önümüzdeki dönemde realize edilerek bir araya gelinecek.

İKV’nin ziyaretindeki heyet şu isimlerden oluştu: Zeynep Bodur Okyay Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, Yavuz Canevi Yürütme Kurulu Üyesi, Hikmet Tanrıverdi Yürütme Kurulu Üyesi, İlhan Soylu Yönetim Kurulu Üyesi, Kenan Atalay Denetim Kurulu Üyesi, Doç. Dr. Çiğdem Nas Genel Sekreter. Görüşmede İSO Genel Sekreteri Melek Us da yer aldı.