Avrupa’nın En Büyük Organizasyonu AYMOD Ayakkabı Moda Fuarı Başladı

  • Etkinlikler
aymod-ayakkabi-fuari-01

Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği (TASD) tarafından 69’uncusu düzenlenen AYMOD Ayakkabı Moda Fuarı başladı. 6-9 Eylül tarihleri arasında ziyaretçilerini kabul edecek, Avrupa’nın en büyük organizasyonu olan fuarın açılış töreni TASD Başkanı Berke İçten ev sahipliğinde İstanbul Fuar Merkezi’nde yapıldı. 53 ülkeden, 7 bin alıcının yer alacağı fuarın açılış törenine çok sayıda ayakkabı sanayi sektörü temsilcisi ve basın mensubu katıldı.

Fuarın açılış töreninde konuşan TASD Başkanı Berke İçten özetle şunları söyledi:

“Cumhuriyetimizin 100’üncü yılını kutladığımız 2023’e 1,4 milyar dolarlık ihracat hedefiyle başlamıştık. Ancak, Avrupa’da talebin yavaşlaması, işçilik başta olmak üzere yüksek maliyet artışları, enflasyona rağmen döviz kurunun uzun bir süre yatay seyretmesi ihracatımızı ve rekabetçiliğimizi olumsuz etkiledi. Ocak-Ağustos dönemini yaklaşık 800 milyon dolarlık ihracatla tamamladık. AYMOD’la sektörde yeni bir sinerji yaratmak için tüm kaynaklarımızı seferber ederek yurt dışında özel tanıtım çalışmaları yaptık. TASD olarak 700’ü aşkın nitelikli alıcıyı ulaşım ve konaklama giderlerini karşılayarak İstanbul’a getirdik. Kendi olanakları ile gelenlerle birlikte yabancı ziyaretçi sayısının 7 bine ulaşacağını tahmin ediyoruz. Fuarda bir yandan mevcut iş birliklerimizi güçlendirirken diğer taraftan da yeni iş birliklerinin temellerini atacağız. AYMOD uluslararası fuar kimliğini her geçen yıl daha da güçlendiriyor. Toplam 483 katılımcı firmanın 53’ünü, yani yüzde 11’ini yabancılar oluşturuyor. İtalya, Polonya, Almanya, İspanya, Portekiz ve İran’ın da aralarında bulunduğu 14 ülkeden firmayı konuk ediyoruz.”

Yapılan açılış konuşmalarının ardından, AYMOD Ayakkabı Moda Fuarı’nın açılış programı etkinliği fuarın açılış kurdelesinin kesilmesiyle devam etti. Protokolün fuar alanını gezmesiyle etkinlik sona erdi.