B20 Yürütme Kurulu Toplantısı İstanbul Sanayi Odası’nda Yapıldı

  • Etkinlikler
b20toplantisi-kasim2014-01

Türkiye’nin 1 Aralık 2014 itibarıyla dönem başkanı olacağı G20’nin iş dünyasındaki kolu B20'nin (Business 20) başkanlığını geçtiğimiz haftalarda TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu devralmıştı. Türkiye B20 Yürütme Kurulu Üyeleri B20'yi anlatmak ve çalışmalarını tanıtmak için 25 Kasım 2014 tarihinde İSO'da basın mensupları ile bir araya geldi.

Basın toplantısına Türkiye B20 Yürütme Kurulu Üyeleri olarak Rifat Hisarcıklıoğlu, Erdal Bahçıvan, Mehmet Büyükekşi, Haluk Dinçer, Erol Kiresepi ve Tuncay Özilhan katıldı.

Basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan B20 Türkiye Yürütme Kurulu Başkanı Hisarcıklıoğlu, görevin kendilerine Başbakan Yardımcısı Ali Babacan tarafından tebliğ edildiğini vurguladı. Hisarcıklıoğlu, “Biz de bu yıl, devler liginin başkanı oluyoruz. Bu, ülkemizin dünya liderlerini ve karar alıcılarını buluşturan bir merkeze dönüşeceği anlamına geliyor” dedi. Hisarcıklıoğlu, böyle bir fırsatın bir daha en erken 20 yıl sonra Türkiye’nin önüne gelebileceğinin altını çizdi.

Hisarcıklıoğlu, B20’nin görevini ve önemini şu sözlerle anlattı: “B20 üyeleri G20 liderlerine bizim sorunlarımız şunlar deyip kenara çekilmiyor, çözüm arıyor, öneri geliştiriyor. B20, 2010’dan beri, dünyanın en büyük firmalarının CEO’larını ve gelecek vaat eden, küresel piyasalara atılmayı hedefleyen şirketlerin üst düzey yöneticilerini buluşturuyor. B20 Türkiye olarak bizim hedefimiz, geçmiş yılların da ötesine geçerek, Türkiye’yi dünyanın dört bir yanından gelen şirketlerin buluşma noktası haline getirmek.”

Hisarcıklıoğlu, B20’nin ilkelerinin devamlılık, bağlantılılık ve kapsayıcılık olduğunu belirtti. B20’nin geçmiş yıllarda yaptığı çalışmaları sürdüreceklerini anlatan Hisarcıklıoğlu, bu yıl ilk kez KOBİ’ler ve Girişimcilik adlı bir görev gücünün oluşturulacağını söyledi. Hisarcıklıoğlu, “Çünkü geçmiş yıllarda şunu gördük; dünyanın en büyük şirketleri B20’yi şekillendiriyor, ancak büyümenin motoru olan KOBİ’ler B20 gibi bir platformda söz sahibi olamıyor. Ekonomisinin yüzde 99’u KOBİ’lerin gücüyle ilerleyen bir ülke olarak KOBİ’ler ve Girişimcilik görev gücünü oluşturmayı bir borç bildik. Dünya genelinde B20 üyelerine de bunu anlattık. Çok ilginç, KOBİ’ler ve girişimcilik görev gücü B20 iletişim ağında ciddi bir heyecan yarattı. Bu yıl, yeni görev gücümüzle B20’ye Türk iş dünyasının imzasını atacağız” dedi.

Hisarcıklıoğlu B20 kapsamında Türkiye’de ve bölgesel toplantılar kapsamında dünyanın farklı ülkelerinde yıl boyu iş dünyasının katılacağı etkinliklerin düzenleneceğini kaydetti.

Basın toplantısının ardından Türkiye B20 Yürütme Kurulu Üyeleri, kendi aralarında bu yılın üçüncü toplantısını gerçekleştirdi.