Bahçıvan, İstanbul’un Zirvesinde

  • Etkinlikler
istanbulun-zirvesinde

İSO Başkanı Erdal Bahçıvan, Dubai’deki yapılar sayılmazsa, Türkiye’den Singapur’a kadar olan coğrafyanın en yüksek binası İstanbul Sapphire’de, GPD’nin (Gıda Perakendeciler Derneği) yaptığı toplantının konuk konuşmacısı oldu…

İstanbul Sanayi Odası Başkanı Erdal Bahçıvan, İstanbul’un en yüksek binası İstanbul Sapphire İstanbul’da Gıda Perakendecileri Derneği’nin (GPD) konuğu oldu. Dernek olarak bu yıl her ay düzenleyecekleri kahvaltılarla, tedarikçi ve perakendecileri bir araya getireceklerini, böylece iki kesim arasında yakın bir diyalog geliştirmek istediklerini söyleyen GPD Başkanı Nihat Özdemir, yılın ilk toplantısına İSO Başkanı olarak katılımından dolayı Erdal Bahçıvan’a teşekkür etti.

Migros’tan Kiler’e, Şok’tan Metro’ya, Carrefoursa’dan Kipa’ya perakende dünyasının önde gelen şirket temsilcilerinin katıldığı kahvaltılı toplantıda bir konuşma yapan İSO Başkanı Erdal Bahçıvan, Türkiye’nin içinde geçtiği sıcak ekonomik ve siyasal atmosfer ile ilgili değerlendirmelerini aktırdı.

Özellikle ekonomide 12 yılda elde edilmiş olan istikrarın, kısır iç çekişmelerle berhava edilmemesi gerektiğini vurgulayan Bahçıvan, uzunca süredir sanayiciler olarak fiyatlama yapabilmenin lüksünü yaşadıklarını, özellikle dövizde yaşanan şu dalgalı ortamda bunu kaybetmekten endişe ettiklerini söyledi.

Perakendeci temsilcilerin gündeme ilişkin sorularına da yanıt veren Bahçıvan, gelen bir soru üzerine, bu dalgalı günlerde ekonominin aktörleri olarak her platformda, istikrardan yana bir tavır takınmak ve siyasi aktörleri buna davet etmek misyonuyla hareket etmek gerektiğinin altını çizdi.

Bu buluşmalarla, amaçlarının kendilerine hep tedarikçilerin ve hem de tüketicinin başka bir pencereden bakmasının önüne geçmek olduğunu söyleyen GPD Başkanı Nihat Özdemir de bunun için önümüzdeki aylarda bir perakende konferansı düzenleyeceklerini ve bu konuda İSO ile birlikte hareket etmek istediklerini söyledi. Bahçıvan bunun için gerekli iletişim ve koordinasyonun kurulmasını ve bu konferans konusunda birlikte hareket etme noktasında katkı sunabileceklerini belirtti.