CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın’dan İSO Başkanı Bahçıvan’a Nezaket Ziyareti

  • Etkinlikler
chp-haberi-01

Kısa bir süre önce CHP İstanbul İl Başkanlığı görevini üstlenen Murat Karayalçın, İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan’a nezaket ziyaretinde bulundu. Beraberinde CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Ali Fatinoğlu’nun bulunduğu ziyarette, İSO Yönetim Kurulu Üyesi Nahit Kemalbay da yer aldı.

Ziyarette, bir süre önce İSO tarafından açıklanan “İstanbul Sanayi Strateji Belgesi”ni son derece değerli ve önemli bulduğunu, ziyaretin biraz da bu önemli araştırma noktasında sanayiciye nasıl katkı sunabileceklerini amaçladığını dile getiren CHP İstanbul İl Başkanı Karayalçın “İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi’ndeki grubumuza, bu belgenin çok iyi değerlendirilmesi gerektiğine ilişkin önerilerimi sunacağım” dedi.

İstanbul Sanayi Strateji Belgesi ile ilgili Karayalçın’a kısa bilgi veren İSO Başkanı Bahçıvan bu önemli araştırmayı İstanbul Kalkınma Ajansı’nın katkıları ve bilimsel bir yaklaşım ile hazırladıklarını dile getirdi.

“Araştırmanın da ortaya koyduğu üzere, Berlin’den New York’a, Barselona’dan Milano’ya, dünyanın birçok metropol kentinde olduğu gibi, sanayi İstanbul’dan da dışlanamaz. Belli iş kollarının İstanbul’un havzasından çıkarılması, uzaklaştırılması mümkün değil. Biz İstanbul’un çevre ile uyumlu, yükte hafif, ama pahada ağır, katma değer yaratan bir sanayi ile yoluna devam etmesini istiyoruz” diyen Bahçıvan, özellikle İstanbul’un sanayiden uzaklaştırılarak, Türkiye’nin 500 milyar dolarlık hedefine ulaşmasının imkansızlığından söz etti. Bahçıvan sonuç olarak İstanbul’un sanayisiz, sanayinin de İstanbul'suz olamayacağının altını çizdi.

Murat Karayalçın da İstanbul Sanayi Strateji Belgesi için “Çok güzel bir metin, çok güzel bir ufuk” diyerek şunları söyledi:

“Ben planlamacıyım. Bu anlamda bu önemli belgenin hayata nasıl geçirileceği noktası önemli. Neler yapılması gerektiği üzerinde metinde yol haritası var. Fakat bunu İSO tek başına yapamaz. Zaten bu sürecin paydaşları belgede açık bir şekilde yer alıyor. Yapılması gerekenlerin belediyelerle, sivil toplum kuruluşlarıyla, siyasilerle ve üniversitelerle yapılması gerektiği açıkça yazılıyor. Fakat işin sahibi olarak bir yaptırım gücünüz yok. İşte o gücü, bu belgeyi kamuoyuna çok iyi anlatarak, kamuoyunun gücünü arkanıza alarak elde edebilirsiniz. Yani bu proje, kamuoyu tarafından da desteklenmeli. Ancak bu şekilde böylesine değerli bir belgenin uygulaması sağlanabilir.”