Ev ve Mutfak Eşyaları Sanayicileri İSO Başkanı Bahçıvan’ı Ziyaret Etti

  • Etkinlikler
evsid-02

Ev ve Mutfak Eşyaları Sanayicileri ve İhracatçıları Derneği (EVSİD) Heyeti İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan’ı makamında ziyaret etti.

Aralık 2014’te kurulan ev ve mutfak eşyaları sektöründe faaliyet gösteren 124 sanayici ve ihracatçı üyesi bulunan Ev ve Mutfak Eşyaları Sanayicileri ve İhracatçıları Derneği, faaliyetlerini ve çalışmalarını tanıtmak, sektörün sorunlarını iletmek amacıyla İSO Başkanı Erdal Bahçıvan ile bir araya geldi.

Bu alanda salt üreticileri kapsayan bir derneğin olmayışı nedeniyle harekete geçen ve tüketici ile bire bir temas edebilen üreticilerin ağırlıklı olarak kurduğu dernek, imalatçıların sorunlarına çözüm getirebilecek, henüz ihracata başlayamamış üreticilere dış pazarlara açılmalarında daha fazla yardımcı olabilmeyi amaçlıyor.

Bu kapsamda İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan’dan destek isteyen EVİD Yönetim Kurulu Başkanı Burak Önder, İSO’nun vizyonundan ve sahip olduğu platformdan destek almak istediklerini dile getirdi.

İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, yeni yönetim olarak sektörel dernekler ile işbirliğini birinci öncelikleri olarak gördüklerini ve çalışma programlarına da yazdıklarının altını çizerek “Bu konuya özel önem veriyoruz. İSO olarak sektörel derneklerle temas etmenin son derece önemli olduğuna inanıyoruz” dedi.

EVSİD yeni kurulan bir dernek olmasına karşın iddialı hedefleri var.

Ev ve Mutfak Eşyaları Sanayicileri İSO Başkanı Bahçıvan’ı Ziyaret EttiTürk Ev ve Mutfak Eşyaları sektöründe faaliyet gösteren üretici firmaların gelişimine destek olarak sektörümüzü dünya sıralamasında ilk üç ülke arasına sokmak,

Türk ev ve mutfak sektörünün envanterini çıkartmak, sektörün gücünü, katma değerini, istihdam gücünü otaya çıkartarak SWOT analizini gerçekleştirmek, 2023 hedeflerine yönelik sektörümüzün eksikliklerini belirlemek,

Sektörün katma değerli ürünler üretebilmesi ve Türkiye ihracatına daha fazla katkıda bulunması için üyelerimize destek olmak

Yurt içinde olduğu gibi yurt dışında da benzer yapıdaki sektörel dernek ve birlikler ile işbirliği gerçekleştirmek, uluslararası oluşumlara üye olmak ve Türk Mutfak ve Ev Eşyaları Üreticilerini temsil etmek bunlardan sadece birkaçı...

EVSİD’in İSO ziyaretinde, aynı sektörde faaliyet göstermekte olan İSO Meclis Üyesi Ömer Karadeniz ve Meslek Komitesi Üyesi Oğuzhan Durmuş da bulundu. EVSİD heyetinde; Dernek Başkanı Burak Önder, Başkan Yardımcısı Hakan Gani Dönmez, üyeler Mustafa K. Bora, M. Kemal Albayrak, Metin Albayrak, Ahmet Kahraman, Ümit Akçebe, Dilek Özbek, Metin Çobanlıoğlu, Özlem Durmaz, Talha Özer, Ömer Yılmaz Ege isimleri yer aldı.